ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Στήθος γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού

13 Ιουλίου 2015

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλεταρισμένο στήθος γαλοπούλας
  • 2/3 φλιτζάνι ζωμό κρέατος με λιγότερο αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί πόρτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αποξηραμένα κεράσια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μαύρο κεράσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

Τρόπος μαγειρέματος

1

Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

2

Χτύπησε λίγο τα φιλέτα σου με σφυράκι κουζίνας ή πέρασέ τα με έναν πλάστη.

3

Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι ζωμό με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κεράσια, μαρμελάδα, σος, μπαλσάμικο, πιπέρι).

4

Ανακάτεψε με ένα σύρμα τον υπόλοιπο ζωμό και το κορνφλάουερ.

5

Λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά.

6

Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.

7

Γύρισε τη γαλοπούλα από την άλλη πλευρά και ψήσε για 1 λεπτό.

8

Αφαίρεσέ την από το τηγάνι.

9

Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο και μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς . Πρόσθεσε το μείγμα κρασιού και άφησε το να βράσει.

10

Μαγείρεψε για 2 λεπτά.

11

Πρόσθεσε το μείγμα με το κορνφλάουερκαι βράσε για 1 λεπτό.

12

Σέρβιρε τη σάλτσα με την γαλοπούλα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ