ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΙΔΕΣ: Σαλάτα με ζυμαρικά, πιπεριές και κοτόπουλο

13 Ιουλίου 2015

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα:

  • 3 φλιτζάνια ζυμαρικά farfalle

  • 2 φλιτζάνια κομμένα φασολάκια (περίπου 1/2 κιλό )

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο χωρίς πέτσα και κόκαλα στήθος κοτόπουλου

  • 2/3 φλιτζανιού κομμένο διαγώνια σέλινο

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

  • Για το dressing:

  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light

  • 4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 4 κουταλάκια του γλυκού πέστο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Τρόπος μαγειρέματος

 

Για την σαλάτα:

  • Βράσε τα ζυμαρικά για 11 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.

  • Πρόσθεσε τα πράσινα φασόλια 5 λεπτά πριν το τέλος.

  • Στράγγιξε και ξέπλυνε τα ζυμαρικά και τα φασόλια με κρύο νερό.

  • Πρόσθεσε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, τα ζυμαρικά με τα φασόλια, το κοτόπουλο, το σέλινο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.

 

Για το dressing:

  • Ανακάτεψε με μια κουτάλα 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα υπόλοιπα υλικά.

  • Ρίξε το πάνω από τη σαλάτα ζυμαρικών και ανακάτεψε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ