ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Πιπερονάτα με κουκουνάρι

13 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • Για την πιπερονάτα
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πιπεριές κίτρινες, σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε λεπτές λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε μισές λεπτές φέτες
  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ή φουντούκια καβουρδισμένα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 150γρ. ανθότυρο ή μανούρι, σε τρίμματα
  • πάπρικα γλυκιά
  • φυλλαράκια βασιλικού
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και αυτά.

Βήμα 2

Σβήνετε με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πιπεριές και να πάρει το φαγητό μια ελαφριά σάλτσα από τα ντοματίνια.

Βήμα 3

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αρωματικά, το κουκουνάρι και ανακατεύετε. Απλώνετε όμορφα την πιπερονάτα σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με το τυρί, πάπρικα, φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ