ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Σαλάτα με κοτόπουλο, ροκίνι και σάλτσα πορτοκάλι

13 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 1 στήθος από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε μπουκίτσες
  • 150γρ. baby σπανάκι
  • 150γρ. ροκίνι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι
  • Για τη σος
  • ξύσμα και χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού γιαούρτι στραγγιστό
  • μερικές σταγόνες ανθόνερο
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Ανακατεύετε καλά μαζί όλα τα υλικά της σος.

Βήμα 3

Σε μια σαλατιέρα βάζετε τις πρασινάδες με τα ντοματίνια, αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε τη μισή σος και ανακατεύετε καλά- καλύτερα με τα χέρια. Βάζετε και το κοτόπουλο και περιχύνετε με την υπόλοιπη σος.

Βήμα 4

Σημείωση: Στις πρασινάδες αυτοσχεδιάζετε και χρησιμοποιείτε ένα μίγμα που μπορεί να είναι μαρούλι, σαλάτα, ολόκληρα φύλλα μαϊντανού ή οποιαδήποτε πρασινάδα.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ