ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Τάρτα μανιταριών χωρίς γλουτένη

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά

Για τη τάρτα

  • 1  έτοιμη ψημένη ζύμη τάρτας με ρύζιχωρίς γλουτένη

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2-4 ανάλογα το μέγεθος τους
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό και λίγο από το πράσινο μέρος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο χωρισμένο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αμέσως προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια.
  • Σοτάρουμε για αρκετή ώρα μέχρι τα μανιτάρια μας να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τη τηγάνι, προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  • Τα σοτάρουμε και αυτά με τον ίδιο τρόπο.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα άλλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό τα πράσα. Αφού πάρουν και αυτά χρώμα τα αφαιρούμε και τα ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε τη ζύμη της τάρτας που έχουμε ψήσει στο φούρνο και προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια και τα πράσα που έχουμε σοτάρει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το κονιάκ, και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
  • Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε  στην ταρτιέρα, πάνω από τα μανιτάρια με προσοχή όμως για να μην τα ανακατώσουμε πολύ.
  • Ψήνουμε  για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η τάρτα από πάνω και να έχει πήξει εκτός ίσως από ένα ελαφρύ τρέμουλο στο κέντρο της.
  • Θα πήξει περισσότερο καθώς κρυώνει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...