ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Σαλάτα λαχανικών με ψητό μπακαλιάρο

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο</li>
<li class="ingredient">4 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα βρασμένα</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα, βρασμένα</li>
<li class="ingredient">6 αγκινάρες βρασμένες, κομμένες στα 4</li>
<li class="ingredient">3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες &amp; βρασμένες, σε κύβους</li>
<li class="ingredient">3 καρότα βρασμένα, σε κύβους</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">4 αβγά σφιχτά (τα 2 ψιλοκομμένα και τα 2 κομμένα στα 4)</li>
<li class="ingredient">¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">¼ φλιτζανιού ξίδι</li>
<li class="ingredient2">Για τη σάλτσα σκόρδου</li>
<li class="ingredient">6 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερες), χωρίς το φύτρο τους</li>
<li class="ingredient">2 κρόκους αβγών</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας ξίδι</li>
<li class="ingredient">1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">¾ φλιτζανιού χυμό λεμονιού</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
<li class="ingredient">πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα καυτερά)</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα σκόρδου. Χτυπάτε στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών με το ξίδι και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνετε λίγο λίγο και εναλλάξ το λάδι με το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά μαζί με τα αβγά και τα περιχύνετε με λίγο λαδόξιδο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Κόβετε τον μπακαλιάρο σε χοντρά κομμάτια και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο γκριλ, σε μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Για να μην κολλήσει ο μπακαλιάρος, αφήνετε την επιφάνεια ψησίματος να ζεσταθεί πολύ καλά πριν βάλετε πάνω το ψάρι.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και στο πλάι συνοδεύετε με τη σάλτσα.</p>
</div>
<p><strong>Παραλλαγές</strong><br />* Αντί να ψήσετε τον μπακαλιάρο, μπορείτε να τον βράσετε σε νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού και 1 μικρό κρεμμύδι. Αφού τον σουρώσετε, τον μαδάτε με τα δάχτυλα σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε μαζί με τα λαχανικά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.olivemagazine.gr/</p>

Σχετικά άρθρα