Μακαρονοσαλάτα με ελιές, αντζούγιες και ψητή κόκκινη πιπεριά!

13 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 400γρ. βίδες ζυμαρικά
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 8 φιλετάκια αντζούγιας, σε καρεδάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σε καρεδάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 ντοματάκια μικρά για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά για 7-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν al dente και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε ξανά. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ, τα περιχύνετε με το λάδι και τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε τις ελιές, τις αντζούγιες, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το dressing, ανακατεύετε καλά και το προσθέτετε στην σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και βάζετε την σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να κρυώσει. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τα ντοματάκια τα οποία κόβετε προηγουμένως στη μέση και σερβίρετε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ