Μπαρτζώκας: «Δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό»

«Η ελληνική σχολή είναι μεταξύ των κορυφαίων», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος την νέα σεζόν θα βρεθεί στον πάγκο της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο 50χρόνος κόουτς σχολίασε για την προηγούμενη ομάδα του, τον Ολυμπιακό, πως ενδεχόμενως η Λοκομοτίβ να τον αντιμετωπίσει στις επόμενες μετά την κανονική περίοδο φάσεις της Ευρωλίγκας και ότι: «Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, δεν θα το σκέφτομαι».
Χαρακτήρισε, επίσης, στην συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα sport-express.ru τεράστια τιμή την πρόταση της ρωσικής ομάδας: «Μετά το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό, αποφάσισα να δουλέψω στο εξωτερικό. Ήταν τεράστια τιμή η πρόταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι διαπραγματεύσεις δεν διήρκεσαν πολύ, με δεδομένο ότι η φιλοσοφία μας είναι η ίδια, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο και την ανάπτυξη του οργανισμού. Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι συμφώνησα με τη Λοκομοτίβ χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα. Ναι, είναι αλήθεια. Δεν έχω εργαστεί ξανά εκτός Ελλάδας όμως το μπάσκετ είναι μια… παγκόσμια γλώσσα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Κρασνοντάρ, έχω ακούσει μόνο καλά λόγια. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής».
– Σε γενικές γραμμές, η Ρωσία φαίνεται πως δεν… ταιριάζει ιδιαίτερα στους Έλληνες προπονητές. Ο Δημήτρης Ιτούδης κράτησε τη θέση του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για δεύτερη χρονιά, ο Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε μόλις για τρεις μήνες στην Ούνικς Καζάν. Ο Φώτης Κατσικάρης συμφώνησε με τη ρώσικη ομοσπονδία όμως απολύθηκε. Πως βλέπετε το μέλλον σας; 
«Αναφέρετε περιπτώσεις που δεν έχουν σχέση η μια με την άλλη. Θεωρώ ότι οι Έλληνες προπονητές έχουν παρουσιάσει σπουδαία αποτελέσματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια! Η ελληνική σχολή είναι μεταξύ των κορυφαίων. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον μου, με ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα. Να πάει καλά η ομάδα.  Αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα γίνουν, τη σκληρή δουλειά και τις συγκυρίες. Αυτή τη στιγμή πρέπει να εστιάσουμε στο να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για την ενίσχυση της ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα θα έλθουν».
– Τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Euroleague  έφεραν σε διαφορετικούς ομίλους τον Ολυμπιακό και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Το σχόλιό σας;
«Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Είναι σημαντικό το πως θα παίξουμε, και όχι με ποιον. Σκέφτομαι μόνο τη Λοκομοτίβ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να παίξουμε μαζί στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης. Μέχρι να έλθει εκείνη η ώρα, δεν πρόκειται να το σκέφτομαι».
– Οι εντυπώσεις σας για την κλήρωση της Ευρωλίγκας (σ.σ. η Λοκομοτίβ θα αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό, Ζάλγκιρις Κάουνας, Καρσίγιακα, Ζιελόνα Γκόρα);
«Στον κόσμο του αθλητισμού υπάρχει ένα κλισέ που λέει όλη την αλήθεια. Ότι, δηλαδή, πρέπει να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στο TOP-16. Σε κάθε περίπτωση, η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ».
– Πως κρίνετε το επίπεδο της VTB United League;
«Συμμετέχουν πολλές δυνατές ομάδες που συνεχίζουν να επενδύουν χρήματα για την ανάπτυξή τους. Το επίπεδο του ανταγωνισμού μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκινάει κάθε χρόνο με τον τίτλο του φαβορί όμως γίνεται πραγματική μάχη. Θα μπορούσα να συγκρίνω το επίπεδο της VTB United League με αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος πριν από 10-20 χρόνια, εκεί όπου εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν επίσης η ΑΕΚ, το Μαρούσι, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης».

Σχετικά άρθρα