Παραιτήθηκε ο Νίκος Χουντής

14 Ιουλίου 2015

Ήταν ένας από τους 15 βουλευτές που συνυπέγραψε τη δήλωση κατά της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης, τα ξημερώματα του Σαββάτου

Την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών υπέβαλλε ο κ. Νίκος Χουντής ο οποίος θα καταλάβει την θέση του κ. Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή.

Ο κ. Χουντής ήταν ένας από τους 15 βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη που συνυπέγραψε την δήλωση κατά της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την ψηφοφορία στην Βουλή. Την ίδια δήλωση συνυπέγραψε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Κώστας Ήσυχος. Αμφότεροι ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα που πήρε καθάρές αποστάσεις από την ηγεσία της κυβέρνησης όσον αφορά στην συμφωνία. 

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο κ. Δημήτρης Στρατούλης είναι οι άλλοι δύο υπουργοί και στελέχη που δεν ψήφισαν καν την εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση. 

Η παραίτηση του κ . Χουντή διευκολύνει τον πρωθυπουργό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες  θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό ενδεχομένως μέχρι την αυριανή ημέρα καθώς την Τετάρτη θα πρέπει να έλθουν προς ψήφιση τα μέτρα που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες τα οποία οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν θα ψηφίσουν και δεν θα συνυπογράψουν εφόσον χρειαστεί η υπογραφή τους. Ανοικτό είναι το θέμα της "αναδιάρθρωσης της κυβέρνησης" καθώς ο κ. Τσίπρας από το Σάββατο διέρρευσε μέσω συνεργατών του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο σχηαματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού. 

Ωστόσο ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε ρητώς την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση ενώ στην ίδια κατεύθυνση δείχνουν να κινούνται και οι αρχηγοί των δύο άλλων κομμμάτων της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την εξουσιοδότηση και θα υπερψηφίσουν και τα μέτρα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...