Οι 5 τροφές που δυναμώνουν τον εγκέφαλο

<div class="content">
<div class="entry">
<p><span style="color: #000000;"> </span><span style="color: #000000;">Όλοι μας έχουμε περάσει στιγμές που μας είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούμε και έχουμε χαμηλά επίπεδα προσοχής και αντίληψης. Και μπορεί να μην υπάρχει κάποιο “μαγικό χαπάκι” για να αυξήσει αυτόματα τις γνωστικές μας ικανότητες, αλλά υπάρχουν ορισμένες τροφές που κάνουν καλό ειδικά στον εγκέφαλο, βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία, τον προστατεύουν από τη γνωστική απώλεια λόγω γήρανσης και συμβάλλουν στην συγκέντρωση και τη διαύγεια.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καρύδια</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Τα <span style="outline: medium none;"><span style="color: #000000;">καρύδια</span></span> είναι γεμάτα από αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά και είναι καλύτερη πηγή α-λινολενικού οξέος από όλους του ξηρούς καρπούς. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει την αποτελεσματική παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο. Έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο για το Αλτσχάιμερ το 2010 έδειξε ότι ποντίκια με τη νόσο, τα οποία κατανάλωναν τακτικά καρύδια στη διατροφή τους είχαν καλύτερη μνήμη, μάθαιναν πιο εύκολα νέα πράγματα και είχαν καλύτερο συντονισμό των κινητικών τους δεξιοτήτων.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Ελαιόλαδο</strong></span><br /><span style="color: #000000;"> Το <span style="outline: medium none;"><span style="color: #000000;">ελαιόλαδο</span></span> είναι από τις καλύτερες πηγές μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι καθυστερούν τη γήρανση του εγκεφάλου.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Μούρα</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης μούρων και της καλής υγείας του εγκεφάλου. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Neurology έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε βατόμουρα και φράουλες συνδέεται με μια πιο αργή γνωστική εξασθένηση σε τομείς όπως η μνήμη και η συγκέντρωση.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Σαρδέλες</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Αυτό το ταπεινό και άκρως <span style="outline: medium none;"><span style="color: #000000;">ελληνικό ψάρι</span></span> κάνει θαύματα για την υγεία του εγκεφάλου. Πρόκειται για ένα αρκετά λιπαρό ψάρι (όπως και ο σολομός) το οποίο, χάρη στα άφθονα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει (συγκεκριμένα τους τύπους EPA και DHA), συμβάλλει στον μειωμένο κίνδυνο άνοιας και στην καλύτερη συγκέντρωση και μνήμη.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong>Καφές</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Η <span style="outline: medium none;"><span style="color: #000000;">καφεΐνη,</span></span> το ήπιο διεγερτικό που βρίσκεται στον καφέ, βελτιώνει την πνευματική οξύτητα. Επίσης, τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει ένα ποτήρι καφέ συμβάλλουν σημαντικά στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου. Τέλος, έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη στις γυναίκες.</span></p>
</div>
</div>
<div style="overflow: hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-align: left; text-decoration: none;"><br /><a href="http://www.enallaktikidrasi.com">www.enallaktikidrasi.com</a></div>
<div style="overflow: hidden; color: #000000; background-color: #ffffff; text-align: left; text-decoration: none;"> </div>

Σχετικά άρθρα