Κλήρωση με δύο αγνώστους

Δεν πρόκειται για μαθηματική εξίσωση αλλά για την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 που θα πραγματοποιηθεί απόψε (20:00) στο Μέγαρο Μουσικής.
Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 14 είναι γνωστές αλλά για τις δύο που απομένουν υπάρχει ένα ερωτηματικό.
Η ιδιαιτερότητα οφείλεται στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την Κέρκυρα και τη Βέροια. Η Κέρκυρα, δεν θα μετάσχει όπως οι υπόλοιπες ομάδες έπειτα από την απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό της λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών.
Η Επιτροπή πήρε την απόφαση στις 02/07, αλλά ακόμα δεν έχει στείλει το πόρισμα στην ΕΠΟ, προκειμένου αυτή να το μεταβιβάσει στα αρμόδια Πειθαρχικά Οργανα για την ενεργοποίηση των ποινών.
Το ίδιος αναμένεται να ισχύσει και όσον αφορά την Βέροια, έπειτα από την προσφυγή του Λεβαδειακό στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία την αθωώνει αναφορικά με τις κατηγορίες για προκαθορισμό αποτελέσματος.
Ετσι, δεδομένο είναι πως στην κληρωτίδα θα μπουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Πλατανιάς, Καλλονή, Πανθρακικός και Πανιώνιος.
Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22/08. Η NOVA έχει ζητήσει κλειδάριθμους για τους Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο για τηλεοπτικούς λόγους, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει για τους Παναθηναϊκό-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ηρακλή, έπειτα από αίτημα της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας.
Τέλος, ο τρόπος της κλήρωσης θα είναι τέτοιος ώστε να μην προκύψει κάποιο μεγάλο ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές.

Σχετικά άρθρα