Google Photos: Συνεχίζει το upload των φωτογραφιών ακόμα και μετά τη διαγραφή της εφαρμογής

Ο σκεπτικισμός για την εφαρμογή Google Photos αυξάνεται μετά την αποκάλυψη του David Arnott της Nashville Business Journal ότι εξακολουθεί να ανεβάζει τις φωτογραφίες του χρήστη στο cloud, ακόμα και μετά τη διαγραφή της εφαρμογής από την Android συσκευή του.

Η εφαρμογή Photos επισήμανε μαύρους ανθρώπους ως γορίλλες και η Google απολογείται

Ο κ. Arnott εγκατέστησε την εφαρμογή Google Photos στο smartphone του και στη συνέχεια τη διέγραψε επειδή θεώρησε ότι δεν θα του φανεί χρήσιμη. Τελικά, μετά από 5 εβδομάδε προχώρησε εκ νέου σε εγκατάσταση της και παρατήρησε ότι έχουν ανέβει στο cloud όλες οι φωτογραφίες που τράβηξε στο ενδιάμεσο διάστημα.

“Μετά από 5 εβδομάδες, θεώρησα ότι θα δω στο Google Photos μερικές δοκιμαστικές φωτογραφίες που είχα τραβήξει την προηγούμενη φορά. Αντ’ αυτού, είδα εκατοντάδες εικόνες, οι οποίες σίγουρα δεν είχαν συγχρονιστεί εκείνη τη στιγμή διότι τις σβήνω πάντα από τη συσκευή μου μετά το backup. Φαίνεται ότι το smartphone μου συνέχιζε να ανεβάζει τις φωτογραφίες μου ακόμη και όταν δεν είχα εγκατεστημένο το Google Photos”

Η λύση που προτείνεται σε περίπτωση που αποφασίσετε να διαγράψετε την εφαρμογή από το smartphone σας, είναι να απενεργοποιήσετε επίσης την επιλογή photo backup από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

[via]

Σχετικά άρθρα