Στην Ευρώπη ο Τζακ Λιου για το ελληνικό ζήτημα

15 Ιουλίου 2015

Συνομιλίες με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος θα επισκεφτεί το επόμενο διήμερο τη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και το Παρίσι. Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρίσκεται το ελληνικό ζήτημα. 

«Στις συναντήσεις του ο υπουργός Λιου θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για την παγκόσμια οικονομία και θα συζητήσει για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο ανέφερε πως σήμερα ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη. Αύριο θα έρθει σε επαφή με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, σημειώνοντας πως είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. 

«Οι ΗΠΑ είναι ικανοποιημένες γι' αυτή τη συμφωνία... Υπάρχουν ακόμη δύσκολα βήματα να γίνουν, ειδικότερα η προώθηση δύσκολων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.

Ο ίδιος ο Τζακ Λιου χαιρέτισε τη συμφωνία. Συμπλήρωσε ότι απομένει σημαντική δουλειά να γίνει ακόμα, αλλά η συμφωνία διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

efsyn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ