Δεκτό κατά πλειοψηφία από τις επιτροπές το ν/σ

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις 4 αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα
Το χρονικό της συνεδρίασης:
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση ανάμεσα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Καταλαβαίνω ότι μερικοί που είναι κατά των μεταναστών, είναι και κατά των Ελλήνων του εξωτερικού που δεν είχαν ποτέ το προνόμιο να πάνε σε ελληνικό σχολείο», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ΥΠΟΙΚ, εξηγώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ανέφερε ότι αύριο συνεδριάζει το Eurogroup, ενώ έως την Παρασκευή θα κληθούν να αποφασίσουν τα κοινοβούλια άλλων χωρών.
Από τα έδρανα των βουλευτών η Ζ. Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «μια δύσκολη συμφωνία που μόνο ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να είναι βιώσιμη» και διευκρίνισε ότι «υπάρχουν υφεσιακά πράγματα αλλά αν μειωθεί το χρέος και υπάρξει το αναπτυξιακό πακέτο και αν υπάρξει αποδοχή μπορεί να γείρει τη πλάστιγγά προς την ανάπτυξη».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών.
Η συνεδρίαση αναμένεται να διαρκέσει έως το μεσημέρι ώστε να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου, με τη ψηφοφορία να αναμένεται το βράδυ.
 

Σχετικά άρθρα