«Χωρίς τη στήριξή σας, δύσκολο να είμαι πρωθυπουργός»

Ολοκληρώθηκε η κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.
«Εγώ είμαι πρωθυπουργός επειδή έχω κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία στηρίζομαι και βασίζομαι. Αν δεν έχω τη στήριξη τότε είναι δύσκολο να μπορώ να είμαι πρωθυπουργός και την επόμενη ημέρα» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του κλείνοντας την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο νωρίτερα είχε καλέσει τους βουλευτές να συζητήσουν αν το δίλημμα που τέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση ήταν πλαστό ή πραγματικό.
«Αν πιστεύει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από ένα πλαστό δίλημμα ή από μια μπλόφα των δανειστών να βγει να το πει αν όμως πιστεύει ότι ήταν πραγματική απειλή τότε πρέπει να αναλογιστεί τις συνέπειες της μη συμφωνίας».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε όπως διατύπωσε ο σύντροφος Λαπαβίτσας. «Το σχέδιο Σόμπλε όμως είχε και ένα άλλο κομμάτι την πτώση της συγκεκριμένης απόφασης. Κανένα από αυτά τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας: Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση
Nωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος του. «Εγώ εξήντλησα όλες τις δυνατότητες της διαπραγμάτευσης και εξέτασα όλες τις εναλλακτικές λύσεις» είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με ειλικρινή τρόπο να του προτείνουν αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική λύση που ο ίδιος δεν σκέφτηκε.
Παράλληλα υποστήριξε πως υπάρχει «συγκεκριμένη βούληση η οποία έχει εκφραστεί με έμμεσο ή με άμεσο τρόπο προκειμένου να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να δημιουργηθεί ένα νέου τύπου κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για σχέδιο που το επεξεργάζονται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους βουλευτές, συναισθανόμενος απολύτως τις διαφωνίες τους προβληματισμούς τους και την κριτική τους να διατηρήσουν την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος.
Επίσης περιέγραψε το κλίμα αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση αλλά και το δίλλημα που τέθηκε από τους δανειστές και αφορούσε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Χρέος δικός μας ήταν και είναι να αποφύγουμε μια οικονομική καταστροφή και τις σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρωπιστική κρίση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την βούληση, ούτε την προσπάθεια της κυβέρνηση για μια επωφελή λύση»
Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα.
Εκ των χαρακτηριστικών στιγμιότυπων κατά την είσοδο του, ήταν ο ασπασμός που είχε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πηγή: www.real.gr.
 

Σχετικά άρθρα