«Καλύτεροι από πέρυσι»

Συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά έδωσε από την Αυστρία ο Κώστας Καραπαπάς, με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ να αναφέρεται αναλυτικά σε όλα τα θέματα της ερυθρόλευκης επικαιρότητας.
Τα κυριότερα κομμάτια της συνέντευξης του Κώστα Καραπαπά:
Για την απόκτηση του Στέφανου Καπίνο:
«Συμφωνώ πως με αυτή τη σύνθεση η γραμμή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού γίνεται πανίσχυρη».
Για τις πρώτες εντυπώσεις από τον Μάρκο Σίλβα:
«Εχω μία θεωρία σχετικά με τις προετοιμασίες και γενικότερα από το κλίμα που επικρατεί στις ομάδες. Τις περισσότερες φορές, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που επαληθεύουν τον κανόνα, η ομάδα και το κλίμα είναι απεικόνιση του χαρακτήρα του προπονητή. Ο κ. Μάρκο Σίλβα είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος, πολύ πράος και πολύ εργατικός. Αυτό συμβαίνει, λοιπόν, εδώ. Πολλή δουλειά μέσα σε απόλυτη ηρεμία».
Για τους Μιχάλη Κουντούρη και Γρηγόρη Γεωργάτο:
«Είμαι εντυπωσιασμένος γιατί η εικόνα που βγαίνει στο προπονητικό κέντρο και μπορούν να το μεταφέρουν όλοι οι ρεπόρτερ που βρίσκονται στο Ζέεφελντ, είναι πως ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Γρηγόρης Γεωργάτος είναι δάκτυλα της ίδιας γροθιάς. Τόσα χρόνια δεν το έχω δει ξανά. Χαίρομαι πάρα πολύ που το ζω και το νιώθω αυτό. Ολοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης, με τις τόσες επιτυχίες στον Ερασιτέχνη και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, θρύλος της ομάδας και αθλητικός διευθυντής, αντιλαμβάνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το τι σημαίνει ο Ολυμπιακός. Μόνο κέρδος έχει ο Ολυμπιακός από αυτή τη συνύπαρξη. Ηδη έχει αναπτυχθεί μία άψογη συνεργασία αυτών των ανθρώπων με τον προπονητή και έτσι θα συνεχιστεί».
Για την ανταπόκριση του κόσμου στα εισιτήρια διαρκείας:
«Προφανέστατα ο κόσμος μας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Δεν έχει συμβεί ποτέ, από τότε που άνοιξε το νέο Καραϊσκάκη το 2004, να έχουν διατεθεί περίπου 5000 εισιτήρια στις πρώτες πέντε ημέρες. Είναι πρωτοφανής η ζήτηση και η ανταπόκριση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ανταποκριθεί απόλυτα στην απόφαση της Διοίκησης να μειώσει τις τιμές και ειδικότερα για όλους όσοι έχουν πληγεί από αυτή την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Η απόφαση του Ολυμπιακού ήταν να ανοίξει την αγκαλιά του στον κόσμο, να επιστρέψει στον κόσμο την αγάπη που δείχνει στην ομάδα και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους μας να βρίσκονται στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός δίνει την ευκαιρία σε όλους να φέρουν και τα παιδιά τους στο Καραϊσκάκη, ώστε και οι επόμενες γενιές να ζήσουν και να αγαπήσουν την ομάδα μας όπως την αγαπήσαμε και εμείς, στον φυσικό μας χώρο, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη».
Για την γενικότερη στήριξη του κόσμου στην ομάδα και στον σύλλογο:
«Ο κόσμος δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη στην ομάδα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες αντιλαμβάνεται πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μεγαλώνει, να γίνεται καλύτερος. Ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση, βλέπει πως δημιουργείται μία πολύ καλή ομάδα, καλύτερη από την περσινή. Οσον αφορά αυτό που είπατε, περί μεταγραφών αεροδρομίου, έχω την εντύπωση πως ο κόσμος μας ξέρει πως θα δει καλύτερο ποδόσφαιρο. Επίσης, οι φίλαθλοί μας καταλαβαίνουν πως η Διοίκηση αντιλαμβάνεται τη στιγμή. Είναι δίπλα τους, σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν κόβει το γήπεδο σε έναν άνθρωπο με ένα ακριβό εισιτήριο διαρκείας. Οι οπαδοί μας το εισπράττουν αυτό, πως ο Ολυμπιακός, σαν σύλλογος, σαν οργανισμός είναι δίπλα τους. Αυτό ανταποδίδει, αυτή την περίοδο, ο φίλαθλος κόσμος μας. Ετσι γίνονται οι μεγάλες ομάδες. Όταν έχουν τον κόσμο τους κοντά τους. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος. Όχι, μόνο γιατί έχει τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα, αλλά και γιατί αυτός ο κόσμος είναι δίπλα του. Επίσης, όλοι βοηθούν αγόγγυστα και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Με το διαρκείας δεν εξασφαλίζουν μόνο μία θέση στο Καραϊσκάκη αλλά ενισχύουν και τον Ερασιτέχνη. Ούτε ένας από τους χιλιάδες, που αγοράζουν τα εισιτήρια διαρκείας του ποδοσφαίρου, δεν έχει παραπονεθεί για τη συνδρομή μέλους που πληρώνει για τον Ερασιτέχνη. Αυτό είναι το οικογενειακό κλίμα στον Ολυμπιακό. Εν κατακλείδι ελπίζουμε σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη στο οποίο θα βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο. Ολοι αυτό θέλουμε».
Για τις μεταγραφές που θα γίνουν:
«Ο σχεδιασμός και η οργάνωση της ομάδας έχει αλλάξει. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινώς με αυτά τα πράγματα και αυτοί είναι οι υπεύθυνοι. Εγώ θα ασχοληθώ με αυτά όταν έρθει η ώρα των ανακοινώσεων και της παρουσίασης των νέων ποδοσφαιριστών. Απλά να ξέρετε πως ο σύλλογος καθημερινά δουλεύει για να κάνει μία ομάδα καλύτερη από την περσινή και είμαι βέβαιος πως θα το πετύχει».
Για τις δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας της κρίσης στην χώρα:
«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως όλες οι ομάδες. Απλά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα. Αν μιλήσετε με τους κορυφαίους 20 ατζέντηδες θα σας πουν, άλλο ο Ολυμπιακός και άλλο αυτό που συμβαίνει στην οικονομία της Ελλάδας. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η αγορά του ελληνικού ποδοσφαίρου η οποία βάλλεται. Βάλλεται από την απίστευτη φορολογία, που είναι επώδυνη για τις ομάδες, βάλλεται από την εικόνα που κάποιοι δημιουργούν στο προϊόν, βάλλεται από πάρα πολλά πράγματα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι και ο ελκυστικότερος προορισμός. Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο για να το καταλάβει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση».
Για το τι κάνει τον Ολυμπιακό να διαφέρει εν μέσω κρίσης:
«Εχει γίνει πολύ σπουδαία δουλειά τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό. Εχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες επενδύσεις στην ΠΑΕ που ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει κόντρα στους καιρούς -καθώς η κρίση δεν είναι αυτή την εβδομάδα- να είναι υγιέστατος οικονομικά, να έχει περάσει κάθε τεστ που υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως 20 -25 ομάδες έχουμε κατορθώσει να είμαστε εντός του οικονομικού fair play και αναφέρομαι σε συλλόγους κολοσσούς. Ταυτόχρονα, έχει επιτευχθεί να ορθοποδήσει ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με τις βοήθειες που δίνονται και εκεί, να μην χρωστάει πουθενά. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά και αποτελούν το όχημα για να βγεις από τις μεγάλες κρίσεις, από τη λάσπη και από το χιόνι. Ο Ολυμπιακός είναι υγιής. Γι’ αυτό και κάποιοι άλλοι που δεν είναι υγιείς, δεν φοβούνται την καταστροφή. Δεν φοβούνται την καταστροφή γιατί γι’ αυτούς είναι δεδομένη. Εμάς που είμαστε οικονομικά υγιείς και εύρωστοι μας κάνει μεγαλύτερη ζημιά μία αναταραχή ή μία διάλυση των πάντων.
Την εποχή της κρίσης υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που έχει βάλει από την προσωπική του περιουσία 10 εκατ. ευρώ και έχει κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Δεν είμαστε σε μία περίοδο, που τα χρήματα έρχονται από παντού. Αντιθέτως, εχουν μειωθεί περίπου 40 τοις εκατό τα έσοδα της ΠΑΕ από όλες τις πηγές. Από τους χορηγούς, από τα τηλεοπτικά, από τα εισιτήρια. Από παντού. Να ξέρετε πως τα εισιτήρια διαρκείας έχουν μείωση -από το 2010- της τάξης του 70 τοις εκατό. Είναι τρομακτικό το νούμερο. Το μπάτζετ όμως ανεβαίνει. Ποιος το καλύπτει αυτό; Αυτός που επενδύει πραγματικά στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν είμαστε ούτε κανάλι, ούτε σάιτ, ούτε ραδιόφωνο. Είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα και επενδύουμε στο ποδόσφαιρο».
Για την επιλογή να στηριχθεί το έργο της Unicef:
«Δεν μας νοιάζει που δεν είχαμε έσοδα από την κεντρική διαφήμιση της φανέλας. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός φρόντισε να εμβολιαστούν 55 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο έσοδο. Αυτό είναι σπουδαίο για τον σύλλογο. Προχθές δημοσιεύτηκε από την Unicef, στην ιστοσελίδα της, ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ολυμπιακό. Αυτή διαβάστηκε από δισεκατομμύρια ανθρώπους. Είναι αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Και όχι μόνο αυτό. Την κρίσιμη στιγμή δείξαμε πως εμείς δεν είμαστε σύλλογος που μπορεί κάποιος να παίξει τα παιχνίδια του και πετάξαμε ό,τι δεν θέλαμε πάνω από τη φανέλα μας και ό,τι δεν μας έκανε.

Σχετικά άρθρα