Οβερ στο Ζάγκρεμπ και δύο άσοι

176. ΚΟΥΚΕΣΙ-ΜΛΑΝΤΟΣΤ ΠΟΝΤΓΟΡΙΚΑ 1 1.75
Στο ουδέτερο “Κεμάλ Στάφα”, 90 χιλιόμετρα μακρυά από τη φυσική έδρα των Αλβανών το ματς. Μολονότι το πρωτάθλημα στη γειτονική χώρα αρχίζει σε 40 ημέρες η Κουκέσι έδειξε έτοιμη στον προηγούμενο γύρο καθώς έβγαλε εκτός την Ζοντίνο νικώντας 2-0 εντός και παίροντας “λευκή” ισοπαλία εκτός. Σοβαρή στα μετόπισθεν, ουσιαστική μπροστά έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη κόντρα στους φιλοξενούμενους οι οι οποίοι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Προκρίθηκε χάριν των εκτός έδρας γκολ καθώς πήρε 2-2 στην έδρα της Νέφτσι Μπακού και παραχώρησε 1-1 στο γηπεδό της.
180. ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΠΑΟΚ ΟΒΕΡ 1.85
Σημείο δεν βγαίνει εύκολα σε αυτό το ματς. Οι Κροάτες είναι σαφώς σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ ο οποίος πληρώνει την κάκιστη εικόνα του στα πλέι οφ μπάινοντας τόσο νωρίς στην Ευρωπαϊκή μάχη. Η Λοκομοτίβα έχασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1 στην έδρα της Σπλιτ αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο από τις αρχές του δεύτερου μέρους. Μέχρι τώρα δείχνει την εικόνα ομάδας που σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση και επίσης δέχεται εύκολα το γκολ. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Μπράουτον νικώντας 3-1 στην Ουαλία και παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στο Ζάγκρεμπ. Ο ΠΑΟΚ με νέο τεχνικό τον Τούντορ δείχνει αναγεννημένος. Προσπαθεί να παίξει γρήγορα και αποτελεσματικά κι αν η εικόνα στο 4-1 επί της περσινής φιναλίστ του Γιουρόπα Ντνίπρο είναι ενδεικτική τότε βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η επιθετική φιλοσοφία που έχουν τα δύο κλαμπ ενδέχεται να φέρει το καλοπληρωμένο όβερ.
186. ΚΟΥΚΑΡΙΚΙ-ΓΚΑΜΠΑΛΑ 1 1.90
Σφιχτή και οργανωμένη ομάδα η γηπεδούχος δίνει βαρύτητα στα μετόπισθεν κάτι που φάνηκε στον προηγούμενο γύρο όπου απέκλεισε την Ντομζάλε. Στο πρώτο ματς επικράτησε 1-0, στην εντός έδρας ρεβάνς έπαιξε προσεκτικά δεν απειλήθηκε και με τη “λευκή” ισοπαλία πήρε την πρόκριση. Εδειξε έτοιμη άλλωστε το πρωτάθλημα στη Σερβία αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο. Φέτοε θέλει ν προχωρήσει περισσότερο στην Ευρώπη από ότι πέρσι όταν και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Γκρόντιγκ. Εχει τις δυνατότητες άλλωστε αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι απολύτως στα μέτρα της. Η Γκαμπάλα που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν ήταν τυχερή που πέταξε έξω στον προηγούμενο γύρο την Ντιναμό Τιφλίδας. Εχασε 2-1 στη Γεωργία και στη ρεβάνς ευνοήθηκε από το το ότι η αντιπαλός της έμεινε με 10 παίκτες στο 70′ καθώς κατάφερε να σκοράρει δις στο 88′ και στο 92′ παίρνοντας τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αξίζει ο άσος σε αυτή την τιμή.

Σχετικά άρθρα