Ανοίγεται στην Κίνα η Ευρωλίγκα

Η Ευρωλίγκα επεκτείνεται στην Κίνα με την συμφωνία με το όμιλο μίντια HBN (Beijing Hualu Baina Film & TV Inc.). Η συμφωνία είναι διάρκειας 15 ετών και θα φέρει στο ταμείο της Ευρωλίγκας 30 εκατομμύρια ευρώ. Ασφαλώς από μια τέτοια κίνηση τα πιθανά οφείλη είναι ακόμη μεγαλύτερα, καθώς η Ευρωλίγκα ανοίγει μια τεράστια αγορά. Επιπλέον η Ευρωλίγκα ισχυροποιεί την θέση της σε μια περίοδο ανταγωνισμού με την FIBA.

«Από το 2007, η Ασία είναι ένας από τους βασικούς συμπαίκτες μας στην προσπάθεια για εξάπλωση σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, και επισήμανε: «Σήμερα ξεκινάμε μία νέα περιπέτεια στην Κίνα, όπου δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη παρέα».

«Όπως ξέρουμε, η Euroleague είναι το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ της Ευρώπης», σχολίασε ο Ράνσενγκ Τσεν, πρόεδρος της HBN, και τόνισε: «Σε αυτή συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της ηπείρου, οπότε γνωρίζουμε τις περισσότερες ομάδες. Πιστεύουμε πως αυτή η συνεργασία μπορεί να αποφέρει πολλά κέρδη και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την αγορά».

Σχετικά άρθρα