Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.
Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρήψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.
Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.
Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς, Χαράλαμπο Κουτσονικολή, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά πηγαίνει προς τα σπίτια.
Διαβάστε περισσότερα στο real.gr.

Σχετικά άρθρα