Αυτή είναι η Κλαμπ Μπριζ

Η μια από τις τρεις πιο γνωστές Βελγικές ομάδες μαζί με την Αντερλεχτ και τη Σταντάρ Λιέγης είναι η Κλαμπ Μπριζ που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.
Κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια όμως έχασε το πρωτάθλημα από τη Γάνδη. Πάντως πανηγύρισε το κύπελλο όπου στον τελικό επικράτησε της Αντερλεχτ με 2-1.
Βρίσκεται σίγουρα σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από το Παναθηναϊκό καθώς το πρωτάθλημα Βελγίου αρχίζει νωρίτερα από το δικό μας. Χθες, ηττήθηκε με 1-0 από τη Γάνδη στο Βελγικό super cup.
Προπονητής είναι ο Μισέλ Πρεντόμ από το 2013. Στο παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο της Σαντάρ Λιέγης, της Γάνδης, της Τβέντε και της Αλ Σαμπάμπ
Στυνολικά έκανε δέκα μετεγγραφές. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι Χανς Φάνακεν (Λόκερεν), Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί (Λιλ), Ντιόν Κολς (Λέουβεν), Μπερνιέ Ιμπίνι Ισέι (Σιπγκ), Σεμπάστιεν Μπρουζεσε (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Βαλντεμάρ Σομπότα (Ζενκτ Πάουλι), Μουσαγκα Μπακένγκα (Μόλντε), Έλτον Μοντέιρο (Κοΐμπρα), Βαλερίς Σαμπάλα (Γιάμπλονετς), Νικολάς Καστίγιο (Μάιντζ).
Αποχώρησαν οι Μπίργκερ Φερστράτε (Κορτράικ), Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος), Σβεν Ντοστ (Βέτερεν), Ζίνο Γκάνο (Μπέβερεν), Βλάνταν Κούγιοβιτς, Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα).
Συνολικά 6 φορές έχουν διασταυρώσει τα… ξίφη τους Παναθηναϊκός και Μπριζ, με την παράδοση να είναι υπέρ των Βέλγων που έχουν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. ΤΟ «τριφύλλι» έχει μόλις 1 νίκη στο μακρινό 1977.
Δείτε τι έκανε στα φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα: Χέιστ-Μπριζ 0-10, Ροεσελάρε-Μπριζ 1-0, Μπριζ-Παναθηναϊκός 2-1, Μπριζ-Μπασακσεχίρ 1-1 και Ντνίπρο-Μπριζ 4-3.

Σχετικά άρθρα