Εννέα Έλληνες μετέχουν το Σάββατο στην Εσκιλστούνα

Η αυριανή ημέρα τρίτη ημέρα του 23ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ε-Ν της Εσκιλστούνα θα είναι αγωνιστικά “γεμάτη” αφού θα αγωνιστούν εννέα από τους έντεκα συνολικά Έλληνες αθλητές που μετέχουν στους αγώνες.
Η αιχμή του δόρατος όσον αφορά τις πιθανότητες για διάκριση εστιάζεται σε τρεις αθλητές μας : στα 10.000μ. βάδην όπου μετέχει ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης με το Πανελλήνιο ρεκόρ 40.35.89 το οποίο πέτυχε πέρυσι όταν κατετάγη έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το οποίο διεξήχθη στο Γιουτζίν. Ο ταλαντούχος αθλητής έχει επιτύχει φέτος χρόνο 43.39.81, επίδοση η οποία δεν τον αντιπροσωπεύει. Αναμφίβολα για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα θα χρειαστεί να επιβεβαιώσει η και να καταρρίψει το ρεκόρ του κάτι το οποίο δύναται να πετύχει εφόσον βρεθεί σε καλή ημέρα ο βαδιστής μας.
Η Αναστασία Μαρινάκου θα λάβει μέρος στα 3.000 μ. όπου θα επιδιώξει να δημιουργήσει νέο ατομικό ρεκόρ (το φετινό της ατομικό ρεκόρ είναι 9.19.41) και να κερδίσει ένα μετάλλιο. Η Μαρινάκου βρίσκεται στην τέταρτη θέση των αγωνιζομένων αθλητριών στο αγώνισμα (3.000μ.) όπου την κορυφαία επίδοση έχει η Γερμανίδα Αλίνα Ρεχ με χρόνο 9.08.27. Έντεκα αθλήτριες θα εκκινήσουν στα 3.000μ. νεανίδων αγώνισμα το οποίο ανέκαθεν αναδείκνυε τα ψυχικά χαρίσματα των δρομέων που μετείχαν σε στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.
Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο αγώνισμα αφού έχει πραγματοποιήσει λίγους αγώνες όμως έχει τις προϋποθέσεις για κάτι το αξιόλογο, οψόμεθα.
Ο Γιάννης Κυριαζής θα αγωνιστεί στον τελικό του ακοντισμού με την δεύτερη καλύτερη φέτος επίδοση στην Ευρώπη 78,41μ. , ωστόσο για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο πρέπει να “αγγίξει” η να ξεπεράσει τα 75μέτρα και ένεκα του γεγονότος ότι ταλαιπωρείται τις τελευταίες εβδομάδες από τραυματισμό στον αγκώνα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν.
Την επιδίωξη της για πρόκριση στον τελικό των 4χ100μ. θα διατρανώσει αύριο η ομάδα των εφήβων αποτελούμενη από τους Χρήστο Κοτίτσα- Δημήτρη Λεβαντίνο- Νίκο Εμπέογλου και Γιάννη Λογοθέτη οι οποίο θα  τρέξουν στον 7ο διάδρομο της δεύτερης ημιτελικής σειράς μαζί με τις Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία και Βέλγιο και για να προκριθούν θα πρέπει να τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις ή να είναι στους δύο καλύτερους χρόνους ανεξάρτητα σειράς.
Στον προκριματικό του μήκους θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, ύστερα από τον πρόωρο αποκλεισμό της στο τριπλούν. Η νεαρή αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη θέλει να κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο ατομικό της 6,13 μ., προκειμένου να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη. Το όριο για τον τελικό είναι 6,15 μ. ή οι 12 καλύτερες από τις συνολικά 17 αγωνιζόμενες.
Ο Κυριάκος Ζώτος θα αγωνιστεί και στην δισκοβολία, όπου θα λάβει μέρος στο 1ο γκρουπ με ατομικό (φετινό ρεκόρ) 57,20μ.  Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι 58,00 μέτρα. Αν ο ρίπτης του Δημήτρη Μιχελαράκη βρεθεί σε καλή μέρα, τότε είναι σε θέση να διεκδικήσει μια θέση στους δώδεκα του τελικού.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου των Ελλήνων αθλητών είναι το ακόλουθο :
Πρωί
11.10 10.000 μ. βάδην Εφήβων Ζαχαρίας Τσαμουδάκης 12.05 Δισκοβολία Εφήβων  1o γκρουπ Κυριάκος Ζώτος 12.50 Μήκος Νεανίδων Προκριματικός Κωνσταντίνα Ρωμαίου 12.55 4Χ400 μ. Εφήβων Ελλάδα Απόγευμα 16.35 Ακοντισμός Εφήβων Τελικός Γιάννης Κυριαζής 19.50 3.000 μ. Νεανίδων Τελικός Αναστασία Μαρινάκου
 

Σχετικά άρθρα