Μπορεί μια παρθένα να μείνει έγκυος; Και όμως...

17 Ιουλίου 2015

Είναι δυνατό να μείνει μια παρθένα γυναίκα έγκυος; Ο ιατρός Ζήσης Παπαθανασίου απαντά σε ερωτήματα γυναικών για το σεξ και την αναπαραγωγή... Δείτε τι αναφέρει:

Αν η εκσπερμάτιση γίνει κοντά στην είσοδο του κόλπου, το σπέρμα μπορεί να περάσει τον παρθενικό υμένα. Έχουν αναφερθεί άλλωστε μερικές εγκυμοσυνες σε γυναίκες που είχαν ακέραιο τον παρθενικό υμένα και χωρίς να έχει προηγηθεί δι­είσδυση του πέους.

Μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα στη διάρκεια της περιόδου;

Είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο τις πρώτες 3-4 μέρες της περιόδου. Αν αν η περίοδος συνεχίζεται με λίγο αίμα και διαρκεί πάνω από 5 μέρες, είναι δυνατό, αν και με σχετικά μικρή πιθανότητα, να συμ­βεί εγκυμοσύνη.

Πόσο συχνά πρέπει να έχει σεξουαλικές επαφές μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος;

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σπερματο­ζωάρια χάνουν μετά 48 ώρες την ικανότη­τα για γονιμοποίηση, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο συχνές πρέπει να είναι οι σεξουαλικές επαφές. Μια επαφή μέρα παρά μέρα είναι ένας καλός ρυθμός όταν επιδιώκεται εγκυμοσύνη.

Μπορεί η στάση κατά τη συνουσία να βοηθήσει στη σύλληψη;

Αν και οι εναλλαγές βοηθούν ποι­οτικά το σεξ, όταν ο στόχος είναι η εγκυ­μοσύνη είναι προτιμότερο το ζευγάρι να προτιμάει την κλασική στάση με τον άντρα από πάνω και τη γυναίκα ξαπλωμένη.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +110634+59 - adTechUnit 3
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...