«Νιώθω να μην είμαι επιθυμητή από τον άντρα μου. Φταίνε τα κιλά μου;»

Νιώθω ότι τον τελευταίο καιρό δεν είμαι επιθυμητή από τον άνδρα μου στο ερωτικό κομμάτι.

Σκέφτομαι μήπως δεν θέλει επειδή έχω πάρει αρκετά κιλά από το άγχος στη δουλειά. Προσπαθώ να κάνω δίαιτα αλλά δεν νιώθω ψυχολογικά καλά και δεν έχω ούτε αντοχές. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημα σας είναι σύνηθες μιας και τα τελευταία χρόνια, πολύ συχνά βρίσκομαι απέναντι σε αυτές τις απορίες γυναικών που βρίσκονται είτε μέσα σε σχέση είτε μέσα σε έναν γάμο. Ξεκινώντας θα σας έλεγα ότι η σχέση βοηθάει στην απενοχοποίηση καθώς και στη σιγουριά, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό αλλά έχει και σε κάποιες περιπτώσεις και το τίμημα του.

Πολύ συχνά γυναίκες που με επισκέπτονται μού λένε ότι έχουν συνηθίσει και πλέον αφήνονται σε αυτήν την απόλαυση του φαγητού. Αλλά ταυτόχρονα θέλουν να απολαμβάνουν τον έρωτα με τον άντρα τους. Και τα δύο είναι απολύτως λογικά. Το ζήτημα λοιπόν, έγκειται στο άγχος αλλά και στις προσωπικές ανασφάλειες που πρέπει να κατανοήσεις  αλλά και να βρεις κάποιες λύσεις.

Βήμα προς βήμα τι να κάνεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι το τι είδους σκέψεις κάνεις μέσα στην ημέρα και για ποιον λόγο βρίσκεις ασφάλεια – απόλαυση στο φαγητό. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι το φαγητό είναι ένας τρόπος για να σκεπάσουμε φόβους, συναισθήματα, ανασφάλειες και επιθυμίες που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε.

Αν για παράδειγμα θεωρείς ότι το πρόβλημα στη ζωή σου είναι το εργασιακό άγχος υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείς, αλλά και αν από την άλλη επικεντρώνεις την προσοχή σου και σε άλλα σημαντικά για εσένα ζητήματα που αφορούν την ψυχολογική και συναισθηματική σου κατάσταση είναι καιρός να τα δουλέψεις και να βρεις λύσεις.

Μέχρι τότε θα ήταν χρήσιμο να ζητήσεις την συμπαράστασή του άντρα σου και να μην κάνεις σκέψεις για το αν είσαι επιθυμητή η όχι παρά μόνο να προσπαθήσετε και οι δύο ο καθένας από την πλευρά του. Η ψυχοθεραπεία είναι μία καλή πρόταση για να αφαιρέσεις όχι μόνο το βάρος των κιλών αλλά και των συναισθημάτων που νιώθεις.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εγώ 41, εκείνη 26. Μπορεί να αντέξει η σχέση μας;

Τον «κυνηγάω» για να κάνουμε σεξ! Έχει πρόβλημα ή δεν με θέλει;

«Μύθος» ή πραγματικότητα; Δεν έχει στύση επειδή δεν με θέλει;

Σχετικά άρθρα