«Έφυγε» ο θρυλικός Γκίτζια (videos&pics)

Ο Ουρουγουανός θρύλος Αλσίδες Γκίτζια «έφυγε» από την ζωή την Πέμπτη, ανήμερα της 65ης επετείου του «χρυσού» του γκολ στο «Μαρακανά», όταν και έδωσε το Μουντιάλ στην εθνική ομάδα της χώρας του κόντρα στην Βραζιλία!    
 
Ο Αλσίδες Γκίτζια άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών. Μπορεί να είχε μόλις 12 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά έγραψε τ όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ήταν ο παίκτης, στις 16 Ιουλίου του 1950, οδήγησε την Ουρουγουάη στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ μέσα στο «Μαρακανά», στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Βραζιλία (2-1).

«Μόνο τρεις έχουν καταφέρει να σιγήσει το Μαρακανά. Ο Πάπας, ο Φρανκ Σινάτρα και εγώ», είχε δηλώσει ο θρυλικός άσος της «σελέστε» για τον ιστορικό αγώνα στο Μαρακανά, όταν μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στη χώρα του το δεύτερο τρόπαιο του Μουντιάλ. Τότε που είχαμε και νεκρούς Βραζιλιάνους, λόγω της εξέλιξης του αγώνα!

Σχετικά άρθρα