Ατύχησε η Μαρινάκου στα 3.000μ Νεανίδων

Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν έτοιμη για μετάλλιο σήμερα και τις άξιζε, 450 μέτρα πριν τον τερματισμό των 3.000 μέτρων Νεανίδων ήταν τρίτη και “πατούσε” καλά. Στο σημείο εκείνο φάνηκε να υποχωρεί και προσπεράστηκε αρχικά από την Δανή Μέλερ και εν συνεχεία τη  συμπατριώτισσα της προηγουμένης Μαρία Λάρσεν. Μετά το καμπανάκι του τερματισμού και περίπου 300 μέτρα πριν το φίνις αισθάνθηκε να χάνει τις δυνάμεις της όμως κατέβαλε προσπάθεια για να ανέβει και να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο που με βάση τους χρόνους γνώριζε πως μπορούσε να το κερδίσει. Όμως αίφνης  αισθάνθηκε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της και άρχισαν να την υπερφαλαγγίζουν οι αθλήτριες, η μία κατόπιν της άλλης. Στα τελευταία μέτρα κρατιόταν κυριολεκτικά για να τερματίσει. Το κατόρθωσε αλλά είχε υποσκελιστεί και από άλλες αθλήτριες και τελικά τερμάτισε όγδοη θέση με χρόνο 9.38.19 και κατέρρευσε μετά τον τερματισμό. Ήταν μια συγκλονιστική προσπάθεια από μια χαρισματική αθλήτρια η οποία διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξελιχθεί σε κορυφαία αθλήτρια διεθνούς επιπέδου.
Την νίκη στα 3.000μ. Νεανίδων κατέκτησε με 9.12.29 η Γερμανίδα Άννα Ρεχ, το ασημένιο με 9.16.36 η Ισπανίδα Τσέλια Αντόν και το χάλκινο με 9.17.36 (ατομικό ρεκόρ) η Δανή Άννα-Έμιλι Μόλερ, ακολούθησαν οι  : Μαρία Λάρσεν (Δανία) με 9.20.48 (ατομικό ρεκόρ), με 9.22.94 η Κασάντρα Μπογκράν (Γαλλία), η Έμπα Άντερσον (Σουηδία) με 9.29.98, η Τουρκάλα Σαγκούλ Κονάκ  με 9.30.39 και στην όγδοη θέση όπως προείπαμε βρέθηκε η Αναστασία Μαρινάκου με χρόνο 9.38.19.
Μετά τον τερματισμό και αφού δέχθηκε την βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό του σταδίου μας δήλωσε τα ακόλουθα : «ήμουν καλά πριν τον αγώνα και πίστευα στην κατάκτηση ενός μεταλλίου με βάση τους χρόνους. 450 μέτρα πριν τον τερματισμό αισθάνθηκα αδυναμία και επειδή ήμουν τρίτη μέχρι εκείνη την στιγμή προσπάθησα να κρατηθώ αλλά δεν μπορούσα, έτσι είδα να με περνούν δύο αθλήτριες. Πείσμωσα και 300 μέτρα πριν τον τερματισμό προσπάθησα να ανέβω αλλά “έχασα” την γη κάτω από τα πόδια μου και δεν καταλάβαινα τι μου συνέβαινε, έτσι προσπάθησα απλά να τερματίσω για να μην εγκαταλείψω. Μετά τον τερματισμό έπεσα κάτω όντας στα όρια της λιποθυμίας. Δεν γνωρίζω αν ασυνείδητα αγχώθηκα η από κάποιο λόγο έπαθα υπογλυκαιμία, ωστόσο έχασα μια μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσω ένα μετάλλιο»
Μεγάλες επιδόσεις έγιναν σήμερα  τρίτη ημέρα των αγώνων του 23ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων-νεανίδων στο πανέμορφο και κατάμεστο από 5.000 θεατές  στάδιο Έκανγκαρς-Ίντροπλατς.
Από τις πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις της σημερινής ημέρας ξεχωρίζουμε την κούρσα των 200μ. Νεανίδων όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε με 22.41 η Γερμανίδα Γκίνα Λουκενμπέργκερ, το αργυρό με 22.73 η Βρετανίδα Σάνον Χίλτον και το χάλκινο με 23.05 η Γαλλίδα Μαρούσια Παρέ. Στον ακοντισμό εφήβων από τον νικητή Σλοβένο Ματίας Μουχάρ με 79,20μ. (Εθνικό ρεκόρ), και ένα επίπεδο πολύ υψηλό. Στην σφαιροβολία Νεανίδων είδαμε ακόμα την  περιφανή νίκη με εθνικό ρεκόρ 18,40μ. της Τουρκάλας Εμέλ Ντερελί.  

Σχετικά άρθρα