Θα έρθουν και τα γκολ…

Έχει δίκιο ο Μάρκο Σίλβα να είναι ικανοποιημένος από όσα είδε στην πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, σε αυτήν επί αυστριακού εδάφους.
Ο Πορτογάλος ζητάει διαρκή προσπάθεια, πίεση, έλεγχο παιχνιδιού, κυκλοφορία μπάλας και κάθετο ποδόσφαιρο. Κι όλα αυτά τα στοιχεία τα είδε από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο φιλικό με την Ρίζεσπορ, μια ημέρα πριν την αναχώρηση από την Αυστρία για την Τουρκία και το τουρνουά στο Αφιονκαραχισάρ.
Ο Φορτούνης ήταν πολύ δραστήριος ως αριστερός χαφ-εξτρέμ, ο Μπουχαλάκης είναι σε διαρκή άνοδο, ο Τσόρι είχε πολλή δημιουργία, ο Φουστέρ έδειξε ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά και φέτος, ο Αυλωνίτης ήταν πολύ σταθερός στην άμυνα παίζοντας χωρίς καθόλου ανάσες στα φιλικά της Αυστρίας. Όλοι οι παίκτες δείχνουν σε καλή κατάσταση, όσοι τουλάχιστον δεν έχουν βγάλει προβλήματα με ενοχλήσεις…
Το γκολ που λείπει για τον Ολυμπιακό είναι προφανές ότι θα έρθει, όσο η ομάδα βγάζει τόσο εύκολα ευκαιρίες. Δεν θα έχει σε κάθε παιχνίδι τόσα δοκάρια, ενώ η παρουσία του Πάρντο, του άλλου εξτρέμ που θα αποκτηθεί και του νέου σέντερ φορ σίγουρα εγγυάται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Μια παρατήρηση που μπορεί να γίνει είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει κάποια εξτρά λύση για το αριστερό άκρο της άμυνάς του. Ο Μασουακού είναι σταθερή αξία για βασικός, αλλά ακόμη κι αν δεν υπάρξει τελικά θέμα παραχώρησής του, είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιο μπακ-απ. Ο Σαλίνο που ξαναμπήκε στο χτεσινό φιλικό ελλείψει άλλου είναι εναλλακτική λύση, ο Γιαννούλης έχει φύγει κι ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει και εκεί για ενίσχυση, εκτός αν υπάρχει πράγματι απόφαση άμεσης προώθησης του νεαρού Τσιμίκα που πραγματικά έχει πολύ μέλλον για τη θέση και είναι από τα πουλέν του Γεωργάτου…

Σχετικά άρθρα