Τέταρτη η Μαρινάκου στην Εσκιλστούνα

Στον τελικό των 1500μ. νεανίδων η Αναστασία Μαρινάκου βρήκε την δύναμη όχι μόνον να τρέξει ξεπερνώντας το χθεσινό άτυχο συμβάν στα 3.000μ.(όπου κατέρρευσε στα τελευταία 300μέτρα) αλλά να μετείχε φθάνοντας πολύ κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου έκανε πολύ καλό αγώνα στον τελικό της απόστασης καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 4.25.23 σημειώνοντας σπουδαία διάκριση.
Η 18χρονη έκανε τον αγώνα και της κατάφερε μέχρι το τέλος να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να υπερασπιστεί  την τέταρτη θέση την οποία δικαιωματικά κατέλαβε .
Η Μαρινάκου δεν ήθελε να πάρει μέρος στην κούρσα, καθώς ήταν στεναχωρημένη από την εμφάνιση της στα 3.000 μέτρα. “Στα τελευταία 300 μ. στην κούρσα των 3.000 μ. έπαθα υπογλυκαιμία και αυτό είχε ως συνέπεια να μείνω πίσω και να τερματίσω με δυσκολία. Αν δεν είχε συμβεί το χθεσινό τότε στη σημερινή κούρσα θα λειτουργούσα διαφορετικά. Θα ρίσκαρα και θα κολλούσα στις προπορευόμενες αθλήτριες με στόχο να κυνηγήσω στα τελευταία μέτρα και το μετάλλιο. Δυστυχώς σε αυτούς τους αγώνες χρειάζεται και τύχη και εγώ χθες δεν είχα και έτσι έχασα το μετάλλιο μέσα από τα χέρια μου”, είπε η νεαρή αθλήτρια που στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.
“Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις χειρότερες της ζωής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο που ήταν δίπλα μου. Σήμερα έτρεξα πιο πολύ γι’ αυτόν”, δήλωσε η Μαρινάκου.
Με βάση τις επιδόσεις η Μαρινάκου θα μπορούσε να είχε κατακτήσει ακόμη και μετάλλιο, με δεδομένου του ότι στην τρίτη θέση τερμάτισε η Γερμανίδα Κονστάνζ  Κλοστενρχάλφεν  με 4.20.84.                                  Το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ. νεανίδων κατέκτησε η Βρετανίδα Μπόμπι Κλέι με 4.17.91, με δεύτερη την συμπατριώτισσα της  Έιμι Γκρίφιθς η οποία σημείωσε χρόνο 4.20.41. Πέμπτη μετά την Μαρινάκου ήταν η τρίτη Βρετανίδα Κάθριν Γκίλεσπι με 4.25.64, έκτη με 4.26.09 ήταν Τζοτζεφίνα Θέστρουπ από την Δανία, έβδομη με 4.26.56 η Νορβηγίδα Ίγκριντ Φόλβικ και 8η η Ουκρανή Γιουλία Μόροζ με χρόνο 4.27.74.

Σχετικά άρθρα