Ο μονόδρομος του Εσιέν

Τόσο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού όσο και ο ίδιος ο Μάικλ Εσιέν ήθελαν να αποφύγουν την επέμβαση. Το προσπάθησαν ακολουθώντας ένα 20ήμερο ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης με την ελπίδα ότι θα υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις που ένιωθε ο Γκάνεζος. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, ο στόχος που είχε τεθεί για συμμετοχή του 32χρονου αμυντικού μέσου στην αποστολή του πρώτου αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε, και ως εκ τούτου αποφασίστηκε από κοινού η λύση του χειρουργείου.

Ο Εσιέν αναχώρησε με προορισμό το Μόναχο προκειμένου την Τετάρτη (22/7) να υποβληθεί σε επεμβατική θεραπεία ούτως ώστε να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα κοιλιακών-προσαγωγών που αντιμετωπίζει. Η πολύπειρη γερμανίδα γιατρός Ούρλικε Μούσαβεκ, η οποία θεωρείται αυθεντία στον τομέα της και κατά το παρελθόν είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία αντίστοιχα προβλήματα του Νασίφ Μόρις και του Σωτήρη Νίνη, θα αναλάβει και τον σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού που θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

Ο Εσιέν άμεσα θα αρχίσει προπονήσεις, εντός δύο εβδομάδων θα έχει αποθεραπευτεί πλήρως και αναμένεται να είναι πανέτοιμος για να βοηθήσει τους Πράσινους στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ουσιαστικά χάνει τα πρώτα τέσσερα καθοριστικά παιχνίδια για το ευρωπαϊκό μέλλον του Τριφυλλιού (αρχικά με την Μπριζ και ακολούθως είτε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα), όπως επίσης και τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Στον Παναθηναϊκό πάντως ευελπιστούν ότι στη συνέχεια της σεζόν θα τον έχουν στη διάθεσή τους δίχως τον φόβο μιας υποτροπής. Γι’ αυτό άλλωστε επελέγη η λύση της επέμβασης. Ηταν ένας μονόδρομος δεδομένης της μη βελτιούμενης κατάστασης που έδειχνε ο γκανέζος χαφ κατά το 20ήμερο που προπονείται με τους Πράσινους…

Σχετικά άρθρα