Πώς σπάει η παρθενιά στον άνδρα: Η ρήξη χαλινού και η αιμορραγία

20 Ιουλίου 2015

Γράφει  ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου

Υπάρχει και στον άντρα παρθενιά;

'Οπως είναι γνωστό, ο άντρας δεν έχει παρθενικό υμένα. Κάτω όμως από το πετσάκι που ιατρικά λέγεται πόσθη υπάρχει μια σύνδεση με το υπόλοιπο πέος, που λέγεται χαλινός. Αν το πετσάκι τεντώσει με δύναμη προς τα πίσω, τότε ο χαλινός κόβεται και δίνει λίγες σταγόνες αίμα. Η ρήξη του χαλινού δεν συμβαίνει σε όλους τους άντρες και δεν συμβαίνει πάντα στην πρώτη σεξουαλική επαφή του άντρα.

Η ρήξη του χαλινού μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία;

Συνήθως η ρήξη του χαλινού συνοδεύεται από μια πολύ μικρή αιμορραγία (λίγες σταγόνες αίμα) που σταματάει νρήγορα και δεν δημιουργεί ανησυχία στον άντρα. Εξαιρετικά σπάνια η ρήξη του χαλινού μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αιμορραγία που χρειάζεται ιατρική βοήθεια.

Πώς Θα καταλάβει κανείς ότι έχει ρήξη χαlινού;

Θα το αντιληφθεί από το μικρό πόνο ή τσούξιμο που προκαλείται από την παρουσία των εκκρισεων της 

γυναίκας ή από τη μικρή ποσότητο αίματος που βγαίνει από το σημείο της ρήξης. 

Τι πρέπει να κάνει ο άνδρας αν διαπιστώσει ρήξη χαλινού; 

Το πρωτο που απαιτείιαι είναι να διατηρήσει τηνψυχραιμία του! Στη συνέχεια χρειάζεται πλύσιμο με νερό κοι σαπούνι ή αντισηπτικό Θα πρέπει επίσης να αποφύγει την επαφή επί μία βδομάδα. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
μιχα***** ****
03:25 Τετάρτη 24/08/2016
εαν σπασει ο τραχιλος πετσακιμεσα στην γυναικα και το αιμα εισχορησει μεσα στην γυναικα για κανα μισαωρο υπαρχει καμια πιθανοτητα κυνδινουΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ