«Δεν άφησα να με επηρεάσει το άγχος»

Ήταν από τους αθλητές που ριχνόταν στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Κάλι στις τελευταίες ημέρες των αγώνων. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε όλες τις προηγούμενες μέρες να διαχειριστεί το γεγονός ότι αποτελούσε την μεγαλύτερη ελπίδα της ομάδας για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, όχι μόνο κατάφερε να διαχειριστεί τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις, που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του, αλλά να κατακτήσει το μετάλλιο με 5,20 μ.και να ζήσει με την ψυχή του τον αγώνα.

«Είναι αλήθεια πως πριν από τον αγώνα υπήρχε μια πίεση από γνωστούς και φίλους, αλλά δεν το άφησα να με επηρεάσει αυτό. Στα 5.00 με τα δυο άκυρα αγχώθηκα λίγο, αλλά μετά που το πέρασα όλα ήταν καλά και απόλαυσα τον αγώνα μου κανονικά. Οι στόχοι μου είναι αυτοί που λέω και θα λέω πάντα, να βελτιώνω την τεχνική μου», δήλωσε ο 16χρονος αθλητής.

Από την πλευρά του ο προπονητής του, Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, είπε: «Απλά υπέροχος, νομίζω πως να μπορούσε να ανέβει και παραπάνω, καθώς όταν ο Σουηδός πέρασε το 5,25 μ. ο Εμμανουήλ ζήτησε να πάει στα 5,30 μ., όμως, ο κριτής δεν το κατάλαβε και έβαλε το χρονόμετρο να μετράει κι έτσι έχασε την 1η προσπάθεια στα 5.25 μ. χωρίς να την κάνει. Σε εκείνο το σημείο αποσυντονίστηκε λίγο, γεγονός που του στέρησε ενδεχομένως καλύτερη θέση. Όπως και να’ ναι όμως είμαστε ευτυχισμένοι για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Σχετικά άρθρα