50 δισ. ευρώ «έδινε» ο Σόιμπλε στην Ελλάδα για να φύγει από το ευρώ

21 Ιουλίου 2015
Πιστός στην ιδεολογία του και πεποισμένος πως αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έπαψε ποτέ να απεργάζεται σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την οποία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Euractiv κοστολογούσε με 50 δισ. ευρώ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ο οποίος είχε συνομιλήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φερόταν διατεθειμένος να δώσει 50 δισ. ευρώ στον Γιάνη Βαρουφάκη με αντάλλαγμα ένα Grexit.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα του Euractiv και του Heard in Europe, ο Σόιμπλε – που χαρακτηρίστηκε από την υψηλόβαθμη πηγή ως «μεγάλος Ευρωπαίος» - θεωρούσε πως, η ελληνική κυβέρνηση, λόγω ιδεολογίας, θα έκλινε προς την επιλογή του Grexit και γι’αυτό «ήταν έτοιμος να ρίξει λεφτά στο τραπέζι για να ενθαρρύνει μία τέτοια κίνηση».

Παράλληλα, δημοσίευμα του γαλλικού Mediapart αποκαλύπτει πως ο Γερμανός υπουργός της Άγκελα Μέρκελ φέρεται να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ, πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του to Heard in Europe, καθοριζόταν στα 50 δισ.ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνούσε με αυτήν την εναλλακτική.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ανέφερε στην «πηγή» του από πού θα προέρχονταν τα χρήματα αυτά. Μέρος του πακέτου, γράφει το δημοσίευμα του Euractiv, ίσως προέκυπτε από κοινοτικά κονδύλια 35 δισ.ευρώ που προορίζονταν για τη χώρα ως το 2020, συν τα κέρδη της ΕΚΤ απ' τα ομόλογα.

www.koutipandoras.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...