Αντρίκια… πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

Διαβάστε ακόμα:

Πέρασε η Παρτιζάν (videos)

Με γκολ του Ντε Βινσέντι μετά από μια πανέμορφη μπαλιά του Βάντερ στο 60’ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το γκολ που ήθελε στα Σκόπια και με το τελικό 1-1 κόντρα στη Βαρντάρ πήρε τη σπουδαία πρόκριση από τον β’ προκριματικό γύρο (γκρουπ πρωταθλητών) στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και το 0-0 στην Λευκωσία! Το ματς έγινε σε εχθρικό κλίμα και σε «καυτή» ατμόσφαιρα. Η γηπεδούχος ισοφάρισε με τον Λιαμσέφσκι στο 90’+4, αλλά ο πρωταθλητής Κύρπου έφυγε από τα Σκόπια έχοντας στις αποσκευές του το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο, εκεί που τον περιμένει Μίντιλαντ (Δανία). Η Μιλσάμι έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Λουντόγκορετς, πέρασαν Μάλμε, Μακάμπι Τελ-Αβίβ…

Διαβάστε εδώ την εικόνα του αγώνα του ΑΠΟΕΛ από το balla.com.cy
Mε μία αλλαγή παρέταξε τον ΑΠΟΕΛ ο Ντομίνγκος Πασιένσια σε σχέση με το ματς του ΓΣΠ: O Kαρλάο έμεινε εκτός με τον Βάντερ να ντεμπουτάρει με τα γαλαζοκίτρινα. Ο Μοράις πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Αστίς, με τον Σέρτζιο δεξιά, τον Αντωνιάδη αριστερά και τον Βάτερμαν στο κέντρο. Ο Ντε Βινσέντι σε ρόλο επιτελικού μπροστά από τους Βινίσιους-Μακρίδη, Βάντερ και Λεάλ στα «φτερά», Σωτηρίου στην κορυφή.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν αυτοί που ήθελαν περισσότερο το γκολ και το έδειξαν μπαίνοντας πιο δυνατά στο παιχνίδι, χωρίς να ασκήσουν ωστόσο έντονη πίεση στα καρέ του Πατσόφσκι.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 12ο λεπτό για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, με τον Βάντερ που ήταν αρκετά δραστήριος στο ντεμπούτο του να κάνει το γύρισμα στην περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στον Σωτηρίου που με δυνατό σουτ δεν κατόρθωσε να νικήσει τον πορτιέρο των Σκοπιανών που έδιωξαν σε κόρνερ.
Η Βαρντάρ απείλησε για πρώτη φορά στο 24′ όταν ο Φελίπε έκανε το σουτ που πέρασε έξω, ενώ τέσσερα λεπτα αργότερα οι Σκοπιανοί βρήκαν νέα ευκαιρία από στατική φάση, με τον Γκρντσάροφ να μην βρίσκει καλά την μπάλα.
Το σουτ του Σέρτζιο στο 30′ δεν βρήκε στόχο, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και αυτό του Βελκόσκι στο 38′.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν την πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη (54′), αλλά ο Μπλαζέφσκι είδε τον Βάτερμαν να μπλοκάρει το επικίνδυνο σουτ του.
Στο 56′ ο Στίλιτς αντικατέστησε τον Σωτηρίου παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός και τρία λεπτά αργότερα, από προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το γκολ που τόσο ήθελε: ο Βόσνιος έδωσε στον Βάντερ που συνέκλινε, έβγαλε μια τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Ντε Βινσέντι που από κοντά πλάσαρε τον Πατσόφσκι δίνοντας το προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.
Οι Σκοπιανοί είχαν στο 69′ την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά ο Βάτερμαν μπλόκαρε μετά το επικίνδυνο σουτ του Φελίπε.
Ντε Βινσέντι και Αλεξάνδρου δεν κατάφεραν στις ευκαιρίες που βρήκαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και το γκολ των Σκοπιανών στο 90’+4 με τον Λιαμσέφσκι «άγχωσε» τους γαλαζοκίτρινους, που ωστόσο άντεξαν στην πίεση της Βαρντάρ τα τελευταία λεπτά, κράτησαν το 1-1 και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου θα τα πουν με την Μίντιλαντ.
MVP: Βάντερ. Ο Βραζιλιάνος στο ντεμπούτο του ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα έδωσε την πανέμορφη ασίστ στον Ντε Βινσέντι για το 0-1.
UP: Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός πέτυχε το “χρυσό” γκολ του ΑΠΟΕΛ και ουσιαστικά του έδωσε την πρόκριση, ενώ ήταν και μέσα σε άλλες φάσεις, έχοντας ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο τέρμα.
DOWN: Η κακή αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ στα τελευταία λεπτά έφερε την ισοφάριση και το άγχος των τελευταίων λεπτών…
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γκολ του Ντε Βινσέντι στο 60′.
Oι συνθέσεις:
ΒΑΡΝΤΑΡ: Πατσόφσκι, Πόποφ, Μιγούσκοβιτς, Γκρντσάροφ, Βελκόσκι (64′ Στόικοφ), Αμπαρτσουμιάν, Μπλαζέφσκι, Ντασιάν (79′ Ιβανόφσκι), Γκλιγκόροφ, Φελίπε, Γκροζντανόσκι (70′ Λιαμσέφσκι).
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίς, Μοράις, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Μακρίδης, Ντε Βινσέντι (85′ Ιωάννου), Λεάλ, Βάντερ (72′ Αλεξάνδρου), Σωτηρίου (56′ Στίλιτς).

Η Μιλσάμι, παρότι στο 73’ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Κογιοκάρι είδε την δεύτερη (η πρώτη στο 56’) κίτρινη κάρτα, νίκησε δεύτερη φορά (2-1) την Λουντόγκορετς, μετά και την επιτυχία της με 1-0 στην Βουλγαρία και έτσι πήρε πανηγυρικά την πρόκριση…  

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αν και στην αρχή… ζορίστηκε, με δυο γκολ από τον Ζάχαβι, ανέτρεψε την ήττα της με 2-1 στη Μάλτα από την Χιμπέρνιανς και πέρασε με το ευρύ 5-1!

Η Μάλμε (0-0 στην έδρα της) νίκησε στην Λιθουανία με 1-0 την Ζαλγκίρις με γκολ στο 55’ από τον Τίνερχολμ και έτσι πήρε την πρόκριση. Στο 79’ για την γηπεδούχο αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 59’) κίτρινη κάρτα ο Κέρλα.  

Αναλυτικά στα πρώτα ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο (γκρουπ πρωταθλητών) έχουμε (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):

Τρίτη
Ντίλα Γκόρι (Γεωργία)-Παρτίζαν (Σερβία) 0-2 (37’ Μπράσανατς, 64’ Ουμάρου) (0-1)

Πιούνικ (Αρμενία)¬-Μόλντε (Νορβηγία) 1-0 (75’ Μπαντογιάν) (0-5)

Μιλσάμι (Μολδαβία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-1 (26’ Άντρονιτς, 89’ Ράκου/25’ Βάντερσον) (1-0)
****Στο 73’ αποβλήθηκε για την γηπεδούχο με δεύτερη (η πρώτη στο 56’) κίτρινη κάρτα ο Κογιοκάρι…

Ελσίνκι (Φινλανδία)-Βέντσπιλς (Λετονία) 1-0 (83’ Χάβενααρ) (3-1)

Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)¬-Χιμπέρνιανς (Μάλτα) 5-1 (32’ αυτ. Περέιρα, 58’ πεν., 90’ Ζάχαβι, 61’ Μπεν Χαΐμ, 82’ Ιγκιεμπορ/52’ Ροντόλφο Σοάρες) (1-2)

Βάρνταρ (Σκόπια)¬-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-1 (90’+4 Λιαμσέφσκι/60’ Ντε Βισέντι) (0-0)

Λίνκολν (Γιβραλτάρ)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-2 (44’ Πούσιτς, 89’ Ντουέλουντ) (0-1)

Ζάλγκιρις (Λιθουανία)-Μάλμε (Σουηδία) 0-1 (55’ Τίνερχολμ) (0-0)
****Στο 79’ για την γηπεδούχο αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 59’) κίτρινη κάρτα ο Κέρλα.

Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)-Σκεντερμπέου (Αλβανία) 3-2 (50’ Ο’Φλιν, 90’+2 Σνόντι, 90’+3 Μίτσχελ/69’ Μέρισα, 77’ Λατιφι) (1-4)
****Στο 11’ η πρωταθλήτρια Αλβανίας έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απάθειας κόκκινη κάρτα ο Αράπι…

Τετάρτη

Ρούνταρ (Μαυροβούνιο)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) (0-0)

Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) (1-2)

Στιάρναν (Ισλανδία)-Σέλτικ (Σκωτία) (0-2)

Φόλα Ες (Λουξεμβούργο)-Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) (1-1)

Βίντεοτον (Ουγγαρία)-Νιου Σέιντς (Ουαλία) (1-0)
 
Αστάνα (Καζακστάν)-Μάριμπορ (Σλοβενία) (0-1)
 
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)¬-Τρέντσιν (Σλοβακία) (2-0)
 
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Σαράγεβο (Βοσνία) (2-0)

Για τον α’ προκριματικό γύρο (γκρουπ πρωταθλητών) στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε (στις παρενθέσεις τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):
Φολγκόρε (Σαν Μαρίνο)-Πιούνικ (Αρμενία) 1-2 (66′ Τραϊνί/6′ Χοβνανισιάν, 44′ Σατουμιάν) (1-2)
Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)-Λίνκολν (Γιβραλτάρ) 1-2 (44′ Λίμα/48′ Μπάρντον, 64′ Κασκιάρο) (0-0)
Λεβάντια (Εσθονία)-Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία) 1-1 (22′ Λουτς/4′ Κάρβιλ) (0-0)
Νιου Σέιντς (Ουαλία)-B36 Τόρσαβν (Νήσοι Φερόε) 4-1 (15′, 27′, 47′ Γουΐλντ, 89′ Γουΐλιαμς/90’+1 Κιεσλεουικς) (2-1)

Σχετικά άρθρα