«Μπλόκο» σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

22 Ιουλίου 2015

«Παγώνουν» όλοι οι πλειστηριασμοί, από 21 Ιουλίου 2015 έως 31 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο  υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης  Τσακαλώτος.

Με τις μεγάλες δυσκολίες που εντοπίζονται και έχουν προκληθεί από την επιβολή περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων, η κατάσταση  συνεχώς επιδεινώνεται, και σύμφωνα με την  νέα αυτή απόφαση αναστέλλεται από 21 έως 31 Ιουλίου, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών - εξώσεων και όλων των προσωπικών κρατήσεων.

Επίσης, «παγώνει» η υποχρέωση για καταβολή κάθε φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ, αρκεί η υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας και μετά.

Κατά το ίδιο διάστημα, αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι υπόχρεοι, πρέπει να καταβάλλουν τα ποσά που «παγώνουν» έως τις 31 Ιουλίου, στης αρμόδια αρχή, μέσα στις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της αναστολής, δηλαδή μέχρι και τις 5 Αυγούστου.

 

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Friedrich Nietzsche
Η Σκέψη της ημέρας
Friedrich Nietzsche