ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Ταρτα με σπανάκι!

22 Ιουλίου 2015

Τι χρειαζόμαστε:


1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (σικάλεως)

2-3 κιλά σπανάκι (για ένα μεγάλο ταψί)

1/4 φέτα ή ανθότυρο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2-3 φρέσκα κρεμμύδια

1 πράσινη πιπεριά

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 
 

Πώς το κάνουμε:



Αφού καθαρίσουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νεράκι να βράσει, ενώ προσθέτουμε αλατάκι.

Σε ένα ταψί (αφού το λαδώσουμε) βάζουμε τις φέτες από το ψωμί για τοστ στον πάτο.

Έπειτα κόβουμε στην μέση όσες φέτες ψωμί αναλογούν στο ταψί μας και σχηματίζουμε έναν "τοίχο" εσωτερικά του ταψιού.

Αφού βράσει το σπανάκι, το σουρώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά ίσα να πάρουν χρώμα.

Ανακατεύουμε το σπανάκι με όλα τα υλικά που τσιγαρίσαμε και αν θέλουμε βάζουμε αλατάκι και πιπέρι.

Αδειάζουμε το σπανάκι πάνω από τις φέτες του ψωμιού και το απλώνουμε καλά.

Κλείνουμε προς τα μέσα τις φέτες που κάναμε τον "τοίχο" και τις πατάμε όπως θα κάναμε σε φύλλο για πίτα.

Τέλος τρίβουμε από πάνω την φέτα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ