Ανάκληση μεταβίβασης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποδέχθηκε την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για εικονική μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Η σχετική ανακοίνωση:«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις: 1. Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.Ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.2. Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.Αναβολή για την Τρίτη 28.07.15 ώρα 12:00, προκειμένου να κληθεί ο κ. Δ. Μελισσανίδης ενώπιον της Επιτροπής προς παροχή διευκρινήσεων».
 
*Πλέον εναπόκειται στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο (αθλητικός δικαστής) να λάβει την τελική απόφαση για πιθανή τιμωρία (εάν υπάρξει), εφόσον πρώτα οι νομικοί του ΕΣΑΚΕ λάβουν πλήρες το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όλα θα κριθούν στο πως είναι γραμμένο το σκεπτικό της απόφασης.
 
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η απόφαση της ΕΕΑ (την οποία πρέπει να δούμε πλήρη ως προς το σκεπτικό) εμπίπτει στο συγκεκριμένο άρθρο σας παραθέτουμε απόσπασμα του αθλητικού νόμου:
* αρθρο 12 νομου 3057/2002
Ανάκληση της έγκρισης ή ανάθεση της οικονομικής διαχείρισης χωρίς την έγκριση της ΕΕΑ έχει ως συνέπεια για τη συγκεκριμένη ΚΑΕ την απαγόρευση συμμετοχής του στα Επαγγελματικά Πρωταθλήματα ή την αποβολή του από αυτά με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται κατόπιν έκθεσης της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον ή και αυτεπαγγέλτως.

Σχετικά άρθρα