Ετοιμάζονται για τρέξιμο… πλάι στο κύμα

22 Ιουλίου 2015

Διασχίζοντας τις παραθαλάσσιες περιοχές των Αρχαίων Αβδήρων, Δέλτα Νέστου και Κεραμωτής Καβάλας Για 2η συνεχή χρονιά, δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό προετοιμάζονται για τον αγώνα «Waverunning», έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό από τους συνηθισμένους, καθώς ξεχωρίζει για τη διαδρομή του που διασχίζει τις παραλίες και παραθαλάσσιες περιοχές των Νομών Ξάνθης – Καβάλας. Έτσι οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαμβάνουν τη διαδρομή, συνδυάζοντας τρέξιμο στην υγρή άμμο με το… θαλασσινό αεράκι κι όλα αυτά διασχίζοντας πανέμορφα τοπία.

Η διαδρομή εξάλλου περνάει και από το Δέλτα του Νέστου και το δάσος «Κοτζά Ορμάν» που έχει χαρακτηριστεί ως η «τελευταία ζούγκλα της Ευρώπης» για το οποίο γίνονται προσπάθειες για να ενταχθεί στα μνημεία φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Η φετινή διοργάνωση «Waverunning» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Αυγούστου 2015 στην παραλία Αβδήρων – Κεραμωτής και θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, οι οποίες διαφέρουν στην απόσταση που θα έχουν να διανύσουν οι δρομείς, ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος πιο έμπειροι αλλά και αρχάριοι, ή «πρωτάρηδες» αθλητές αγώνων δρόμου. Συγκεκριμένα η 2η διοργάνωση «Waverunning» θα αποτελείται από τέσσερις παραθαλάσσιους αγώνες δρόμου: 28χλμ.: Αρχαία Άβδηρα – Camping Κεραμωτής. 10χλμ.: Περιοχή Δέλτα Νέστου – Camping Κεραμωτής. 5χλμ.: Μοναστηράκι – Camping Κεραμωτής. 1χλμ.: Φάρος Κεραμωτής – Camping Κεραμωτής (για παιδιά έως 12 ετών) Διοργάνωση με αθλητικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα Το «waverunning» δεν είναι ένας αγώνας που προέκυψε από την άνοδο του δρομικού κινήματος πανελλαδικά, αλλά υπήρχε ως σκέψη στο μυαλό των διοργανωτών οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία σε αντίστοιχες διοργανώσεις και αγώνες αντοχής. Οι ίδιοι βλέποντας ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, υλοποίησαν τις σκέψεις τους και, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην 1η χρονιά παρουσίας πέρσι, θα επαναλάβουν το εγχείρημα και αυτό το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος για τον αγώνα είναι πως από τις 95 συμμετοχές που σημειώθηκαν πέρσι, φέτος οι δηλώσεις ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 200.

Ο – εκ των διοργανωτών – Ηλίας Γερμαντζίδης επισημαίνει: «Το waverunning είναι μια διοργάνωση με αθλητικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, όπου υλοποιείται. Η αμμώδης παραλία 28 συνεχόμενων χιλιομέτρων, ο ήλιος και η θάλασσα ελκύουν αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι, καθιστώντας το «Wave running» μοναδικό αγώνα»!

Εκτός από το αθλητικό κομμάτι, βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και η μείωση των απορριμμάτων στις ακτές εξαιρετικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας. Εξάλλου οι εθελοντές της διοργάνωσης προσπάθησαν να καθαρίσουν μέρη των ακτών, διαπιστώθηκε όμως ότι απαιτείται μεγαλύτερη κινητοποίηση. Για τον επερχόμενο αγώνα οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες οι οποίες συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς κι έτσι όλα θα είναι έτοιμα την 9η Αυγούστου 2015 για να υποδεχθεί η περιοχή των Αβδήρων και της Κεραμωτής τους συμμετέχοντες που θα τρέξουν με φόντο τις θάλασσες της περιοχής από τη μία πλευρά και το Δέλτα του Νέστου από την άλλη! Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «waverunning.gr» (facebook: Wave Running Manage) ή στα τηλ. 2541105090 – 6937061254 – 6975706901

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Friedrich Nietzsche
Η Σκέψη της ημέρας
Friedrich Nietzsche