Τραγικό:Νεαρή καμαριέρα άφησε την τελευταία της πνοή από εξάντληση

22 Ιουλίου 2015

Θλίψη έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο η είδηση του θανάτου μίας νεαρής Ουκρανής από εξάντληση, η οποία δούλευε ως καμαριέρα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, η νεαρή «μαθητευόμενη» καμαριέρα εργαζόταν  12 με 13 ώρες χωρίς ημέρα ανάπαυσης τους τελευταίους δύο μήνες.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για το θάνατο «μαθητευόμενης» νεαρής Ουκρανής από εξάντληση, η οποία απασχολούνταν ως καμαριέρα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ζακύνθου.

Από την ενημέρωση που είχαμε από το Εργατικό Κέντρο του νησιού φαίνεται ότι η «κατάρτιση» ξεπερνούσε τις 12-13 ώρες χωρίς ημέρα ανάπαυσης τους τελευταίους 2 μήνες, επιβαρύνοντας την υγεία της.

Η ΠΟΕΕ ΥΤΕ δεν θα σταματήσει να καταγγέλλει την εργοδοτική ασυδοσία και την επαναφορά συνθηκών απασχόλησης του 19ου αιώνα!

Η «κατάρτιση» των ανέργων στον τουριστικό τομέα πραγματώνεται με εισαγωγή αλλοδαπών από όλη την ανατολική Ευρώπη που δηλώνονται ότι δήθεν πραγματοποιούν πρακτική άσκηση, ενώ στη πραγματικότητα καταλαμβάνουν θέσεις απασχόλησης και απασχολούνται ως σύγχρονοι σκλάβοι από ήλιο σε ήλιο χωρίς στοιχειώδη ξεκούραση όλη την εποχική περίοδο.

(Οι αλυσίδες ωστόσο δεν είναι εμφανείς, φροντίζουν γι αυτό τα δουλεμπορικά γραφεία που τους απαλλοτριώνουν κατά 50% τη γλίσχρα αμοιβή που συμφωνούν με τους Ξενοδόχους).

Το λόγο έχουν πλέον οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την επιβολή κυρώσεων και τον περιορισμό της ασυδοσίας».

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ