Λόγοι που μπορεί να πονάς όταν κάνεις σεξ και δεν τους φανταζόσουν

23 Ιουλίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Εκτιμάται ότι το 30-40% των περιπτώσεων πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή οφείλεται σε οργανικά προβλήματα. Ο πόνος συνήθως εντοπίζεται βαθιά στο εσωτερικό των γεννητικών οργάνων και τα πιθανά αίτια είναι:

Η ενδομητρίωση. Η πάθηση αποδίδεται σε κάποια κύτταρα τα οποία ξεφεύγουν από το εσωτερικό της μήτρας και εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία, προκαλώντας συχνές αιμορραγίες και δυνατούς πόνους χαμηλά στην κοιλιά πριν από την περίοδο ή στο εσωτερικό του κόλπου κατά τη διάρκεια του σεξ.

 Φλεγμονές των σαλπίγγων.

 Κύστεις στις ωοθήκες ή και ινομυώματα.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο γυναικολογικός έλεγχος και η διεξαγωγή ορισμένων εξετάσεων, όπως το κολπικό υπερηχογράφημα, είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή διάγνωση. Όσο για την αντιμετώπιση του πόνου, θα εξαρτηθεί από τα αίτια που τον προκαλούν (

Στην περίπτωση που η κλινική εξέταση δείξει ότι το πρόβλημα δεν είναι οργανικό, αλλά οφείλεται σε ψυχολογικος  παράγοντες, τότε η συμβουλή ενός ψυχοθεραπευτή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Όταν το πρόβλημα οφείλεται σε διακοπή της παραγωγής κάποιων ορμονών από τον οργανισμό (κλιμακτήριος), τότε συστήνεται ορμονοθεραπεία.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ