Η 6άρα πρόκρισης και η μεταμόρφωση με σούπερ Λούκας

Έναν άλλο ΠΑΟΚ είδαμε στον αγώνα ρεβάνς με την Λοκομοτίβα στην Τούμπα. Έναν ΠΑΟΚ που ήθελε ξεκάθαρα να «κλειδώσει» την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ. Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε το αυτονόητο, απέναντι σε μία ομάδα που τον είχε δυσκολέψει στο πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες του έβαλαν έξι γκολ, έχασαν μία ντουζίνα ευκαιρίες, ικανοποίησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους 15.000 και πλέον οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα.
Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από πολύ νωρίς την πρόκριση καθώς μόλις στο 14ο λεπτό το σκορ ήταν 3-0 και όλα έδειχναν πως θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπως και έγινε.
Η μεταμόρφωση της ομάδας ήταν αισθητή σε σύγκριση πάντα με το πρώτο παιχνίδι και αυτό, οφείλεται στο γεγονός ότι οι παίκτες προσαρμόστηκαν στις συνθήκες που επικρατούσαν ενώ και οι ρυθμοί στις προπονήσεις ήταν προσαρμοσμένοι για να αντιμετωπίσουν οι παίκτες, ορθολογικά τον αντίπαλό τους.
Ασφαλώς εκτός από το ομαδικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ την διαφορά την έκανε ο Ισπανός Λούκας Πέρεθ που δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς εξαιτίας ενός πειθαρχικού παραπτώματος. Ο Ισπανός πέτυχε ένα γκολ, έβγαλε μία καταπληκτική ασίστ στον Μακ για το δεύτερο γκολ, έκανε απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο και δικαιολογημένα αποθεώθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ και στην αλλαγή του.
Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως η τετράδα, Λούκας, Πέλκα, Μακ και Κουλούρη, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο έβγαζε «φωτιές» και καθήλωνε τον αντίπαλο.
Και αμυντικά όμως λειτούργησε αποτελεσματικά ο ΠΑΟΚ, όταν οι «πελαγωμένοι» Κροάτες αποφάσισαν να πιέσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το 6-0 είναι εμφατικό, στέλνει τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο όμως θα σταθώ στην πειστική (για τα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε) εμφάνιση της ομάδας. Με τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν για το μέλλον, κυρίως για το πρωτάθλημα και για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ αρκεί να προκριθεί και στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ, η ομάδα θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο.
Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και αποθέωσαν τους παίκτες, γιατί, αν μη τι άλλο, είδαν πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Σχετικά άρθρα