Σύντροφοι για πάντα παρά τις διαφωνίες (φωτό)

24 Ιουλίου 2015

Την αληθινή συντροφικότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Νάντια Βαλαβάνη, απεικονίζει η τρυφερή συνομιλία που είχαν οι δυο τους χθες στην εκδήλωση του ΣΦΕΑ για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την οποία "έπιασε" ο φωτογραφικός φακός. 

Μία μέρα μετά την εκ νέου άρνηση της Νάντιας Βαλαβάνη να υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, ο πρωθυπουργός την αγκάλιασε για να της πει κάτι εμπιστευτικά, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστεί με αίσθημα ευγνωμοσύνης.

Οι στιγμές αυτές αποδεικνύουν το δίχως άλλο πως ακόμα και διαφωνώντας σε στρατηγικές επιλογές, όπως αυτή της σύναψης του τρίτου μνημονίου, οι ειλικρινείς πολιτικές σχέσεις σαν κι αυτή του Αλέξη Τσίπρα και της Νάντιας Βαλαβάνη δε διαλύονται. Η πρώην πλέον υπουργός δήλωσε τη διαφωνία της και παραιτήθηκε. Ο πρωθυπουργός δείχνει να εκτιμά την ευθύτητά της, ενδεχομένως σε αντιδιαστολή με τους υψηλούς τόνους που επέλεξαν άλλοι διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση αυτή μάλιστα σε δημόσιο χώρο μπορεί να ερμηνευθεί και ως ηθική υποστήριξη στη Νάντια Βαλαβάνη, μετά την επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα χρήματα της μητέρας της.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ