Δεύτερη φιλική νίκη για τη Βέροια

Την δεύτερη φιλική νίκη σε ισάριθμα ματς επί Ολλανδικού εδάφους πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (25/07) η Βέροια, επικρατώντας αυτή τη φορά της Άντο Ντεν Χάαγκ με σκορ 2-1 στη Χάγη.
Το ματς, που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες (κρύο και βροχή) και υπό τα βλέμματα λιγοστών φιλάθλων ήταν μέτριο, με τη «Βασίλισσα» να πετυχαίνει από πολύ νωρίς δύο τέρματα με τον Σωτήρη Μπαλάφα και να κρατάει δίχως ιδιαίτερη δυσκολία τη νίκη μέχρι το τέλος.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε και πάλι την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τζόναθαν, δεξιά στην άμυνα τον Μαλόν, αριστερά τον Τσουμάνη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαραγκό και Εντζεγκέλε.
Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μπαλάφας και Βεργώνης, με τον Άρτσε μπροστά τους και στις πτέρυγες τους Μεληκιώτη (δεξιά) και Μερεμπασβίλι (αριστερά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν και πάλι ο Θωμάς Ναζλίδης.
Οι Βεροιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ με «δράστη» όπως προείπαμε τον Σωτήρη Μπαλάφα!
Μόλις στο 5’ ο Μαλόν εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο άουτ και ο υψηλόσωμος μέσος της «Βασίλισσας» με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάνσεν!
Έξι λεπτά αργότερα οι Βεροιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Άρτσε έβγαλε στην σέντρα από δεξιά, ο Μπαλάφας κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2!
Οι γηπεδούχοι πίεσαν κατά διαστήματα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διασπάσουν την άμυνα της «Βασίλισσας», με εξαίρεση μια φάση στο 45ο λεπτό όταν ο Μπάκερ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει!
Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την Ντεν Χάαγκ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδόυχοι ήταν να μειώσουν σε 1-2 στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Γκόρε, με τη «Βασίλισσα» να φεύγει ωστόσο νικήτρια από το πανέμορφο «Kyocera Stadion».
ΣΥΝΘΕΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τζόναθαν Λόπεζ, Μαλόν (82’ Ντόγος), Μαραγκός (86’ Καρακώστας), Εντζεγκέλε (46’ Όστοϊτς), Τσουμάνης (60’ Νέτο), Μπαλάφας (74’ Μπουζούκης), Βεργώνης (46’ Μπατιόν), Άρτσε (46’ Τάτος), Μεληκιώτης (46’ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι (46’ Γιαννούλης), Ναζλίδης (60’ Μάνος).
Πηγή: kerkidasports.gr

Σχετικά άρθρα