Σούπερ Μάντσεστερ, 3-1 τη Μπαρτσελόνα (video)

Τα «δόντια» της έδειξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο φιλικό με τη Μπαρτσελόνα για το «International Champions Cup 2015», καθώς επικράτησε τα ξημερώματα με 3-1 στο «Levi’s Stadium» της Καλιφόρνια, μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους… Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το «3 στα 3», αφού πριν από τους Καταλανούς είχε νικήσει με 1-0 της μεξικανικής Κλαμπ Αμέρικα και 3-1 των Σαν Χοσέ Ερθκουέικς (ΗΠΑ), ενώ η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει τους Λος Άντζελες Γκάλαξι με 2-1.

Να αναφέρουμε πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε πολλές ευκαιρίες, ολοκληρώνοντας μάλιστα το ματς με υπερδιπλάσιες τελικές προσπάθειες από την αντίπαλό της! Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν η «Μπάρτσα» που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, στο 3′ με το δοκάρι του Σουάρες σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 5΄ με τον Σέρχι Ρομπέρτο να νικιέται από τον Ντε Χέα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά το σκορ, ενάντια στη ροή του ματς, άνοιξαν οι «κόκκινοι διάβολοι»…

Στο 8′ και σε κόρνερ του Γιανγκ ο Ρούνεϊ σηκώθηκε μόνος και έκανε το 1-0 με κεφαλιά, φανερώνοντας από νωρίς τα μεγάλα αμυντικά κενά που είχε απόψε το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε.

Στο 42′ ο Σουάρες στάθηκε πάλι άτυχος, όταν ο νέος «κεραυνός» που εξαπέλυσε τράνταξε αυτή τη φορά το δεξί δοκάρι, για να γίνει το 2-0 στο 65΄ με πλασέ του νεοεισελθόντα Λίνγκαρντ, ύστερα από γύρισμα του Μπλάκετ.

Η Γιουνάιτεντ σκόραρε, οι Καταλανοί «σημάδευαν» τα δοκάρια, με τον Ράκιτιτς να έχει το τρίτο στο παιχνίδι, στο 71′. Τελικά ο Ραφίνια μείωσε για την Μπαρτσελόνα στο 90′, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Γιανουζάι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν (46′ Μαζίπ), Άλμπα, Πικέ (69′ Μπάρτρα), Βερμάελεν (60′ Ματιέ), Αντριάνο (46′ Ράκιτιτς), Ινιέστα (69′ Γκουμπάου), Μπουσκέτς (69′ Χαλίλοβιτς), Σέρχι, Πέδρο (69′ Ραμίρεθ), Σουάρες (70′ Μουνίρ), Ραφίνια.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Φαν Χάαλ): Ντε Χέα (64′ Τζόνστοουν), Νταρμιάν (63′ ΜακΝέρ), Τζόουνς (64′ Σμόλινγκ), Μπλιντ (63′ Έβανς), Σο (63′ Φελαϊνί), Κάρικ (64′ Βαλένσια), Σναϊντερλέν (63′ Φελαϊνί), Μάτα (63′ Γιανουζάι), Ντεπάι (64′ Περέιρα), Γιανγκ (63′ Λίνγκαρντ), Ρούνι (64′ Γουίλσον).

Σχετικά άρθρα