Θριαμβευτές Τσάκωνας και Μπελιμπασάκη

Ο νικητής των 200μ. ανδρών Λυκούργος Τσάκωνας με χρόνο 21.71 ετοιμάζεται για να αγωνιστεί στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών με στόχο την είσοδο του στον τελικό και ει δυνατόν την κατάρριψη του φετεινού ατομικού του ρεκόρ 20.09.

Ο αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου δήλωσε μετά την λήξη του αγωνίσματος των 200μ. τα ακόλουθα «σήμερα έτρεξα χαλαρά γιατί είναι φορτωμένο το αγωνιστικό μου πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες, άλλωστε την προσεχή πέμπτη θα αγωνιστώ στο Ντάιμοντ Λιγκ της Στοκχόλμης όπου προσδοκώ να κάνω μια καλή κούρσα και ασφαλώς οι προσπάθειες μου επικεντρώνονται στην συμμετοχή μου στο Πεκίνο όπου στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς στοχεύω σε ατομικό ρεκόρ με πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος μου των 200μ.».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη πρώτευσε στα 200μ. γυναικών με ισοφάριση του ατομικού της ρεκόρ 23.12 παρότι έτρεξε με αντίθετο άνεμο -1,20μ. Η Κρητικοπούλα πρωταθλήτρια μετείχε στην δεύτερη (καλύτερη) τελική σειρά όπου δεύτερη ήταν η Ανδριάνα Φέρρα με 23.61.

Η Μπελιμπασάκη δήλωσε μετά την λήξη του αγώνα «σήμερα προσδοκούσα ένα ατομικό ρεκόρ όμως ο αντίθετος άνεμος δεν μου έκανε το χατίρι. Την ερχόμενη βδομάδα θα αγωνιστώ στην σκυταλοδρομία 4χ100μ. στους Βαλκανικούς αγώνες οι οποίοι θα γίνουν στο Πιτέστι της Ρουμανίας, όμως η μεγάλη μου ελπίδα και προσδοκία συνάμα είναι μια αξιόλογη εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α-Γ στο Πεκίνο όπου θα επιδιώξω έναν χρόνο κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα και να είμαι όσο γίνεται πιο ψηλά σε θέση και διάκριση». 

Σχετικά άρθρα