Διπλό «χτύπημα»

Δύο σούπερ λύσεις εξετάζει η ΑΕΚ για να καλύψει τις «τρύπες» που έχει στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας και στο αριστερό άκρο της άμυνας της. Δύο παίκτες που στην περίπτωση που καταφέρει και τους ντύσει στα κιτρινόμαυρα, θα αλλάξει αυτομάτως επίπεδο. 
Για την πρώτη θέση μία από τις πιο ψηλές επιλογές του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, είναι ο Ανγκολέζος ακραίος της Πόρτο, Τζαλμά Μπράουμε Μανουέλ Αμπέλ Κάμπος ή πιο απλά Τζαλμά. Είναι γιος του Αμπέλ Κάμπος (που έκανε καριέρα στην Μπενφίκα και στη Μπράγκα) και από το 2012 αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη μορφή δανεισμού από τους «δράκους». 
Αρχικά τη σεζόν 2012-2013 φόρεσε τη φανέλα της Κασίμπασα (22 συμμετοχές, 3 γκολ) και τις δύο επόμενες σεζόν αγωνίστηκε στην Κόνιασπορ (52 εμφανίσεις, 8 τέρματα). Είναι σε ιδανική ηλικία, 28 ετών, έχει ύψος 1,76 και έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο ως αριστερό εξτρέμ, όσο και ως επιθετικός. 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι 35 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ανγκόλας με τη φανέλα της οποίας έχει πετύχει 3 γκολ. Πριν τον εντάξει στις τάξεις της η Πόρτο, είχε δείξει την αξία του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα όπου ανδρώθηκε με τη Μαρίτιμο για λογαριασμό της οποίας σε 96 αγώνες είχε σημειώσει 19 τέρματα!
Ο Τζαλμά, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ωστόσο δύσκολα θα βρει θέση στη φετινή Πόρτο, η οποία έχει υπερπληθώρα λύσεων στα άκρα. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να τον αποκτήσει ακόμα και ελεύθερο, ή με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν και στη συνέχεια να τον κάνει δικό της χωρίς να καταβάλει ευρώ στην Πόρτο (όπως δηλαδή με την περίπτωση του Μπαρόχα).
Σε ό,τι αφορά τη λύση του αριστερού μπακ, χθεσινοβραδινές πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ανέφεραν ότι η ΑΕΚ έχει προσεγγίσει τον Κώστα Σταφυλίδη. Ο 21χρονος Έλληνας αριστερός μπακ, ο οποίος έκανε καριέρα στον ΠΑΟΚ, το 2012 αποκτήθηκε από τη Λεβερκούζεν και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Φούλαμ, με την οποία έκανε 38 συμμετοχές. 
Έχει ύψος 1,78 και είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες. Στην Ανδρών έχει κάνει ήδη -παρά το νεαρό της ηλικίας του 5 συμμετοχές. Θεωρείται εξαιρετική περίπτωση για τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα επόμενα 24ωρα.
Ο Σταφυλίδης -ο οποίος δεν είναι στα πλάνα του Ρότζερ Σμιντ, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και το πιο πιθανό είναι να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού… 

Σχετικά άρθρα