Με αυστηρούς περιορισμούς ανοίγει το Χρηματιστήριο Αθηνών

27 Ιουλίου 2015

«Δεμένο» με ασφυκτικούς περιορισμούς ανοίγει το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Η ΕΚΤ θέλει να ανοίξει το χρηματιστήριο, αλλά υπάρχει ο φόβος ότι αν ανοίξει η αγορά «ελεύθερη», θα δούμε μία ξαφνική κατάρρευση των δεικτών, καθώς οι επενδυτές θα προσπαθούν να διασώσουν ότι κεφάλαια μπορούν πουλώντας τους τίτλους τους όσο-όσο…

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, μπορεί όμως να ανοίξει όμως την Τρίτη, μετά από ένα ολόκληρο μήνα «λουκέτου».
«Είναι βέβαιο ότι δεν θα ανοίξει τη Δευτέρα, ίσως την Τρίτη», δήλωσε εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του. στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Μία πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από έτερη πηγή, πως ήδη προετοιμάζεται από τις αρμόδιες αρχές, η επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου για αύριο.
Οι τράπεζες έχουν ξανανοίξει και ήδη η ελληνική πλευρά έχει υποβάλλει σχέδιο Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για γνωμοδότηση, πριν από την επαναλειτουργία του Χ.Α. Η λεωφόρος Αθηνών είχε «κατεβάσει τους διακόπτες» για τελευταία φορά στις 29 Ιουνίου με την επιβολή των Capital Controls και από τότε, όσο παραμένει κλειστή η αγορά, τόσο το Δημόσιο, όσο και ο ιδιωτικός τομέας, χάνουν κάθε μέρα εκατομμύρια.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ