Η μόνη «ένσταση» για Μαρτίνες

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο Μάρκο Σίλβα θα προχωρούσε σε μαζικότερες περικοπές στο ρόστερ του Ολυμπιακού πριν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που αρχίζει σήμερα στην Ολλανδία.
 
Ο Πορτογάλος αποφάσισε να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο σε κάποιους παίκτες για να τους δει καλύτερα στις προπονήσεις του Έρμελο και στα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός επί ολλανδικού εδάφους.
 
Οι πέντε που «κόπηκαν» από το φετινό ρόστερ αποτελούν ο καθένας ξεχωριστή περίπτωση και εξήγηση.
 
Ο Χόρχε Μπενίτες ήταν προφανές ότι δεν θα είχε και φέτος βασικό ρόλο, με την παρουσία των Φινμπόγκασον, Πουλίδο και ίσως μιας ακόμη μεταγραφής φορ. Ο ίδιος ήθελε να παίζει περισσότερο, ο Ολυμπιακός δεν επιθυμεί να τον «κάψει», ποντάρει για τα επόμενα χρόνια στο ταλέντο του και επέλεξε να τον δώσει δανεικό στο Μεξικό για την επόμενη χρονιά. Με μια πολύ καλή συμφωνία που θα φέρει χρήματα στο σύλλογο και παιχνίδια στα πόδια του παίκτη σε ένα δυνατό πρωτάθλημα. 
 
Ο Μάικλ Ολαϊτάν επίσης θα έπαιζε ελάχιστα φέτος στον Ολυμπιακό και μια ακόμη σεζόν συμμετοχών σε άλλη ομάδα θα κάνει καλό στον Αφρικανό άσο που δείχνει ότι ολοένα και επιστρέφει πιο δυνατός μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.
 
Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ μπήκε δυναμικά στην προετοιμασία και έδειξε να παλεύει για τη θέση του στο ρόστερ, αλλά η συν΄χεια δεν ήταν ανάλογη κι ένας τραυματισμός τον έφερε πολύ πίσω. Για έναν παίκτη που μοιάζει πλέον ότι δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό και πως θα ψάξει ό,τι καλύτερο για την καριέρα του πιθανότατα στη Γαλλία.
 
Ο Τάσος Καραμάνος δεν πήρε καθόλου χρόνο στα φιλικά κι έμοιαζε από την αρχή ότι οι πιθανότητές του ήταν περιορισμένες. Κέρδισε πάντως μια καλή προετοιμασία με την ομάδα του και σίγουρα θα είναι βασικότατο στέλεχος όπου δοθεί για να παίξει στη φετινή σεζόν. 
 
Λίγο «άδικο» μοιάζει ότι έμεινε από τόσο νωρίς εκτός ρόστερ ο Νίκο Μαρτίνες. Ο Αργεντίνος αποκτήθηκε ως μια πολύ αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το δημιουργικό κομμάτι, όμως δεν μπόρεσε να προπονηθεί καθόλου με τον Ολυμπιακό από την αρχή της προετοιμασίας λόγω του τραυματισμού του και έχασε πολύ σημαντικό έδαφος έναντι των άλλων επιλογών στον μεσοεπιθετικό τομέα του ερυθρόλευκου ρόστερ. Πολλοί εκτιμούν ότι θα έπρεπε να δοθεί βάθος χρόνου στον Μαρτίνες ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητες καθιέρωσής του στον Ολυμπιακό, όμως – με την άλλη όψη του νομίσματος – ο Σίλβα θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως άδικος εάν προχωρούσε στην απομάκρυνση κάποιου άλλου παίκτη από εκείνους που δούλεψαν σε Αυστρία και Τουρκία, έτσι ώστε να διευκολύνει την προσπάθεια του Αργεντινού.
 
Πολλές φορές το μομέντουμ ευνοεί ή αδικεί κάποιους κι ο Μαρτίνες είναι βέβαιο ότι το φετινό καλοκαίρι δεν είχε την τύχη με το μέρος του…

Σχετικά άρθρα