ΟΠΑΠ: «Ναρκοθετεί» τη συμφωνία η Super League!

«Ναρκοθετεί» η Superleague τη συμφωνία για την χορηγία 16.000.000 ευρώ του πρωταθλήματος, όπως επισήμανε στη διοργανώτρια ο ΟΠΑΠ, τονίζοντας ότι αγνοώντας τα δεδομένα της οικονομίας και της κοινωνίας ουσιαστικά απορρίπτει την πρόταση του!
Με επιστολή που έστειλε στον ΟΠΑΠ η Superleague έθεσε προαπαιτούμενα, επιφυλάξεις και προϋποθέσεις για την αποδοχή της συμφωνίας. Ο Οργανισμός θεωρεί ότι τους τελευταίους πέντε μήνες εξάντλησε όλα τα δυνατά περιθώρια ώστε να προχωρήσει η χορηγική συνεργασία με τη Super League, αλλά βλέπει ότι η διοίκησή της τελευταίας προσπαθεί εκ νέου με κάθε τρόπο να τη μπλοκάρει.
Έτσι ο ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει συζητήσεις πλέον με τις ΠΑΕ για τη σύναψη ατομικών συμβολαίων χορηγίας που θα έχουν ανταποδοτικό ενδιαφέρον για την εταιρία και θα συνεχίζει να συμβάλει στις προσπάθειες της πολιτείας για την καταπολέμηση της μάστιγας της βίας με στοχευμένες ενέργειες.
Η πρόταση του ΟΠΑΠ για την αγωνιστική σεζόν 2015 -2016 προέβλεπε:
– την επένδυση 1.400.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών σε 125 ακαδημίες σε όλη τη χώρα με άμεσα οφέλη σε 11.000 παιδιά ,
– την επένδυση στις υποδομές και την ασφάλεια των φιλάθλων διαθέτοντας επιπλέον 2.000.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της βίας με στοχευμένες ενέργειες.
– την υποστήριξη της ίδιας Super League με 4.000.000 ευρώ, παρά την υποβάθμιση του προϊόντος της
– την απευθείας ενίσχυση των 16 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα με 10.500.000 ευρώ, με βάση αντικειμενικά κριτήρια (όπως η εμπορικότητα, η δυναμική και η αγωνιστική της πορεία), καθώς και
– τη στήριξη της Εθνική Ομάδας Ποδοσφαίρου
Κι όλα αυτά παρότι παρά το ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου, όπως τόνισε ο ΟΠΑΠ στις συναντήσεις με τη Superleague:
• τα περιστατικά βίας ήταν αυξημένα άνω του 100%
• υπήρχε μειωμένη κατά 54% προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα
• ήταν ιδιαίτερα μειωμένα έσοδα από εισιτήρια
• καταγράφηκε πτώση κατά 36% της τηλεθέασης
• καθώς και ακύρωση – αναβολή αγώνων
• αποβολή ομάδων
• λίγες μέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος δεν είναι γνωστές 2 από τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος και η κλήρωση έγινε με ομάδα Α και ομάδα Β
H συμφωνία, κατά τον ΟΠΑΠ, ναρκοθετείται από την Super League με τις ακόλουθες εξωπραγματικές απαιτήσεις:
• Εξωπραγματική απαίτηση είναι η επιμονή της Super League να εισπράξει η ίδια, και όχι σε συνεργασία ΟΠΑΠ – πολιτείας, ως «λευκή επιταγή» το ποσό των 2 εκατομμυρίων που παρέχει ο ΟΠΑΠ για την αντιμετώπιση της βίας και τα οποία θα έχουν άμεση όφελος στην ασφάλεια όλων των φιλάθλων.
• Εξωπραγματική απαίτηση είναι η επιμονή της Super League να εισπράξει τη χορηγία του ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα κάποια από τα μέλη της να μπορούν να εισπράττουν χορηγίες από ανταγωνίστριες εταιρίες του ΟΠΑΠ!!! Εταιρίες που λειτουργούν με προσωρινή άδεια φορολογικής αμνηστίας.
• Εξωπραγματική απαίτηση είναι η επιμονή της Super League να χάσει ο ΟΠΑΠ το δικαίωμα να προβάλει τα προϊόντα του μέσω της χορηγίας (για παράδειγμα στις κάρτες γραφικών να μην παρουσιάζεται διαφήμιση του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, αλλά διαφήμιση της «ΟΠΑΠ»)
Ο ΟΠΑΠ επισημαίνει στη Superleague πως επί σειρά ετών έχει αποδείξει ότι έμπρακτα στηρίζει ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους έλληνες φιλάθλους. Έχει αποδείξει ότι τηρεί απαρέγκλιτα όλους τους όρους του συμβολαίου χωρίς καμία επιπλέον απαίτηση από την Super League. Έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει έμπρακτα το ελληνικό ποδόσφαιρό, παρ ότι το ίδιο το προϊόν βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία το τελευταίο διάστημα. Ακόμα και σήμερα, εν μέσω του κακού οικονομικού κλίματος, εν μέσω capital controls και πολλών αβεβαιοτήτων, ο ΟΠΑΠ θα διαθέσει στο ακέραιο όλα τα ποσά για τα οποία έχει δεσμευθεί. Χωρίς καμία περικοπή, χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς καμία υπαναχώρηση. Και ρωτάει τη διοίκηση της Super League που ίσως έχει στο μυαλό της ένα plan B, ποια εταιρία θα διαθέσει αυτά τα ποσά στη σημερινή συγκυρία, ποια εταιρία θα διαθέσει 4.000.000 ευρώ στη Super League και επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της βίας;

Σχετικά άρθρα