Αναστασίου: «Σημαντικό το μηδέν στην άμυνα»

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έκρυψε ότι το μηδέν στην άμυνα αποτελεί βασικό στόχο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της Τρίτης με την Μπριζ. Ο τεχνικός των Πρασίνων τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι στον στόχο και να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη που έκαναν στο φιλικό με την Ουντινέζε, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει συγκέντρωση στην άμυνα και καθαρό μυαλό στα τελειώματα. Παραδέχθηκε ότι ο Πράνιτς θα αγωνιστεί αριστερό μπακ, αλλά κι ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον βασικό γκολκίπερ…

Αναλυτικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε:

«Ξεκινούν οι υποχρεώσεις της ομάδας αρκετά νωρίς όπως και πέρυσι. Εφέτος θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πιο έτοιμη σε σχέση με πέρυσι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα αλλά με διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της. Σίγουρα όμως η Μπριζ είναι μια πολύ καλή και συγκροτημένη ομάδα με καλούς παίκτες και ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα. Χρειάζεται τακτική πειθαρχία για να τα καταφέρουμε. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, θα υπάρχει ενθουσιασμός διότι όλοι θέλουν τη νίκη αλλά εμείς θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Η Μπριζ είναι επικίνδυνη ομάδα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμη και προετοιμασμένοι».

Θεωρείτε κλειδί την άμυνα;

«Σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο για εμάς να κρατήσουμε το μηδέν. Θα εξαρτηθεί όμως από όλη τη λειτουργία της ομάδας και όχι μόνο από την τετράδα της άμυνας. Πάντως από τους τέσσερις αμυντικούς μας, οι τρεις είναι καινούργιοι, αν βάλουμε και τον Πράνιτς που θα αγωνιστεί αριστερό μπακ. Εχουμε όμως παίκτες έμπειρους με ωριμότητα κι αν κάνουμε τα βασικά ως ομάδα στην αμυντική μας λειτουργία δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Στιλ; Θεωρείτε ότι θα παίξουν ρόλο οι καιρικές συνθήκες;

«Ο Στιλ είναι καλά, το τελευταίο διάστημα προπονείται δίχως πρόβλημα. Εχει χάσει βεβαίως ένα μέρος των προπονήσεων αλλά νιώθει καλά τώρα. Είναι σημαντικός για την ομάδα όπως είναι και ο Στέφανος. Αυτή η θέση παραμένει ανοιχτή για να δούμε ποιος θα ξεκινήσει στο τέρμα. Οσο για τις καιρικές συνθήκες, τα ίδια λέγαμε και πέρυσι με τη Σταντάρ αλλά αποκλειστήκαμε. Γι’ αυτό ας είμαστε καλοί στο παιχνίδι μας. Οι Βέλγοι, ξέροντας τη νοοτροπία, γνωρίζω ότι δεν θα ασχοληθούν με τις καιρικές συνθήκες».

Τι θα θέλατε να δείτε να βελτιώνεται σε σχέση με το φιλικό με την Ουντινέζε;

«Σίγουρα η συγκέντρωση στην άμυνα και το καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων. Με την Ουντινέζε κάναμε αβίαστα λάθη. Αυτό θα έρθει μόνο με συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία».

Στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει η αρνητική παράδοση με ομάδες του Βελγίου;

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει μόνο η νίκη».

Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα συγκριτικά και με την περασμένη σεζόν την αντίστοιχη περίοδο;

«Η ομάδα ωριμάζει. Εχουμε σίγουρα πολύ δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αλλά σίγουρα είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι, βλέποντας τα αποδυτήρια, τις προπονήσεις και τη συμπεριφορά της ομάδας. Θα πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Θεωρείτε ότι θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι το πρώτο ματς είναι εντός;

«Μικρή σημασία έχει. Και πέρυσι έχοντας ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, δεν τα καταφέραμε και αποκλειστήκαμε. Είναι δύο παιχνίδια, μην τα δούμε ως ένα».

Αν είχατε να επιλέξετε ένα σκορ από το 0-0 ή το 2-1, ποιο θα διαλέγατε;

«Το 3-1…».

 

Σχετικά άρθρα