Ποια ελληνικά νησιά πωλούνται λόγω κρίσης;

5 Μαρτίου 2013

Στην ιδιοκτησία του εμίρη του  Κατάρ Χαλίφα Αλ Θάνι πέρασε το νησί Οξυά και άλλα πέντε μικρότερα νησιά έναντι 4,9 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο και 3,5 για τα άλλα πέντε. Το νησί της Οξυάς που έχει έκταση 4.900 στρέμματα ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και βρίσκεται απέναντι από τον Αστακό. Τα άλλα πέντε νησάκια έχουν συνολικά έκταση 1600 στρέμματα.


Ποια άλλα ελληνικά νησιά πωλούνται; 

Αλλά νησιά προς πώληση είναι: ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα με τιμή πώλησης 1,9 εκατομμύρια δολάρια, το  Μόδι στον Κορινθιακό έναντι 1,5 εκατ. δολάρια, τα Τοκμάκια της Λέσβου προς  5 εκατ. δολάρια, η  Καρδιώτισσα Σικίνου, για 8 εκατ. δολάρια, το τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό για 15 εκατ. δολάρια. Το Δουλίχιο που πωλείται έναντι 50 εκατ. δολαρίων, το νησί Ομφορι για  62 εκατ. δολάρια, η Γαία, που έναντι  5 εκατ. δολαρίων και  η νησίδα Πάτροκλος, κοντά στην Αττική, που  κοστίζει 186 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μπορεί να έχουν κλειστεί συμφωνίες εκατομμυρίων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαίτητες διαδικασίες στο υποθηκοφυλακειο.Τι υπόσχεται ο Εμίρης στους κατοίκους της Ιθάκης; 

Ο δήμαρχος Ιθάκης, κύριος Γ. Κασσιανός, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ανέφερε πως ο εμίρης υποσχέθηκε να φέρει νερό στο νησί από τον Αστακό, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει και την ανάλογα μελέτη. Ο κύριος Κασσίανός ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι πολύ ικανοποιημένος από τις ως τώρα κινήσεις του εμίρη και σκοπεύει να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη Ιθάκης.
 

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ