Ξέσπασε και έμεινε «ζωντανή» η Εθνική Εφήβων!

Η Εθνική Εφήβων ξέσπασε στην Ιταλία (63-52) για τις δύο ήττες από Λιθουανία, Βοσνία και έμεινε… ζωντανή στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που φιλοξενείται στον Βόλο.
Η ελληνική ομάδα στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης κατά διαστήματα απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ, χάρις στην ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα και τον πολύ καλό ρυθμό που βρήκε στην επίθεση.
Η Εθνική Εφήβων μπήκε στην αναμέτρηση με ενέργεια στην άμυνα, που της έδωσε και καλό ρυθμό στην επίθεση. Με 10 πόντους με δύο σερί τρίποντα του Διονύση Σκουλίδα, 6 συνεχόμενους του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και 9-0 σερί η ελληνική ομάδα ξέφυγε με διψήφια διαφορά (19-8) με 2’ και 56’’ να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου.
Με την άμυνα να συνεχίζει να λειτουργεί πολύ καλά και τον Χαραλαμπόπουλο να είναι αποτελεσματικός με το λόου ποστ παιχνίδι του, η Εθνική Εφήβων τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +13 (24-11). Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στην δεύτερη περιόδου. Με δύο τρίποντα των Μιχάλη Λούντζη, Χαραλαμπόπουλου, η Εθνική Εφήβων ανέβασε την διαφορά στους 19 (30-11) 7’ και 25’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Στην συνέχεια, ωστόσο, σταδιακά η άμυνα άρχισε να χαλαρώνει και μαζί έπεσε και ο επιθετικός ρυθμός της ελληνικής ομάδας. Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση της Εθνικής Εφήβων και με πρωταγωνιστή τον Λορέντζο Μπουκαρέλι και επιμέρους σκορ 11-2 κατέβασε την διαφορά στους 10 (32-22) στο τέλος του πρώτου μέρους.
Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα